MENÜ
2024. február 25.
Mátyás
Matók Optika: hagyományok és a szakma legújabb vívmányai

Matók Optika: hagyományok és a szakma legújabb vívmányai

Matók Optika

A kék fény káros hatásai kiszűrhetők, megelőzhetők.

Az éleslátás mindenkié. Ezzel a szlogennel hirdették meg idén a Látás Hónapját, amit hagyományosan októberben tartanak. A szemüveget viselők jelentős része nem a megfelelő, gyakran elavult beállítással rendelkező szemüveget használ. Ez könnyen fáradékonyságot, fejfájást, rossz közérzetet okozhat. Az október hónapban meghirdetett ingyenes látásellenőrzés alkalmas arra, hogy feltárja ezt a problémát, ezenkívül korunk betegsége, a kék fény káros hatása is kiszűrhető.

A digitális eszközök túlzott használata okozta fejfájás, szemfájás, szemfáradtság megfelelő szemüveggel kiküszöbölhető, megelőzhető. A Matók Optika Szekszárd központjában fogadja mindazokat, akik a kék fénytől szenvednek vagy látáskorrekcióra szorulnak.

A folyamatos szakmai, technikai-technológiai fejlesztés már évtizedekkel ezelőtt elkezdődött, és ma is tart a Matók Optikánál, nincs lemaradó vagy elhanyagolt terület, hosszú évek óta a legfejlettebb szemvizsgálóval és műhelyparkkal rendelkezik.

Korszakváltás a szemvizsgálatokban

Minden vizsgálat a legmodernebb gépekkel történik. A Matók Optikában a világon jelenleg egyik legkorszerűbbnek számító, Zeiss gyártmányú, i.Profiler „hullámfront technológiás” szemvizsgáló műszere található, mely manapság még ritkaságnak számít Tolna megyében a szemvizsgálatok során.

i.Profiler: hullámfront-technológiás szemvizsgáló computer

 

A pontos mérést lehetővé tevő csúcstechnológia ára többszöröse a hagyományos szemvizsgáló készülékeknek, nem csak dioptriát mér egy ponton, hanem a hullámfront segítségével, a pupilla teljes nyílásában több ezer ponton határozza meg a szem hibás leképezését. A vizsgálat és a gépi mérés adatai alapján lehetővé válik az eddig elképzelhetetlen egy század dioptria pontosságú szemüveglencsék gyártása.

Megoldás színvakságra és színlátási hibákra

Az emberiség körülbelül 4 százaléka különböző mértékben összecseréli a színeket. A színvakságnak és a színlátási hibáknak jelenleg nincs kezelési módjuk. Speciális szemüveggel azonban módosíthatóak a színkontrasztok. A Matók Optikában elvégezhető a színlátás vizsgálata, és megrendelhető a betegséget korrigáló szemüveg.

Pontosabb szemnyomás-ellenőrzés az új készülékkel!

A glaukoma (zöldhályog) a felnőtt népesség igen nagy részét veszélyezteti. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegek, és észrevétlenül, először a periférián, majd a látáscentrumban megszűnik a látás. A Matók Optikában a szemnyomás ellenőrzése teljesen fájdalommentesen, a szem érintése nélkül, a másodperc tört része alatt történik. Az erre szolgáló készülék, a Non Contact Tonométer, sűrített levegővel működik.

Polarizációs térlátás-vizsgálat

Gyakori fejfájás, migrén, front- és fényérzékenység esetén gyakran nem csak az éleslátást kell korrigálni. A problémát a két szem összehangolt mozgását biztosító rendszer hibája okozza. Ez a látásprobléma a rejtett kancsalság vagy heterofória. A rendellenességet ún. Polateszt vizsgálattal lehet kideríteni.

A maculadegeneráció korunk veszélyes szembetegsége

A macula védőrendszere specifikus mikrotápanyagokkal megelőzhető, frissen tartható. A Matók Optika a német Aquapharm cég által szabadalmazott speciális szemvédő készítményt forgalmaz. Ez vízben oldódó, extra luteintartalmú ivóampulla, mely az idősödő szervezetben jobb hatásfokkal szívódik fel.

Szemfenék vizsgálat Fundus kamerával

Itt mindenki látja a saját szeme belsejét! Magyarországon az optikaüzletek többségében még ritkaságnak számít az a speciális orvostechnikai eszköz, ami a Matók Optikában már megtalálható. Ez a digitális fundus kamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés, melynek segítségével felderíthetők és megelőzhetőek a cukorbetegség, magas vérnyomás, a macula degeneráció (szemfenék-elfajulás) látást érintő szövődményei.

A szakmai hátteret a Semmelweis Orvostudományi Egyetem biztosítja. Diabetes (cukorbetegség) esetén az elkészült szemfenék-képet interneten keresztül továbbítják az egyetem szemészeti klinikájához egy központi adatbázisba, ahol az egyetem szakemberei írják meg a szakvéleményt a beteg állapotáról. A képeket 10 évig megőrzik, rendszeres kontroll esetén a digitálisan tárolt képek összehasonlíthatók, az elváltozásokon keresztül a betegség folyamata nyomon követhető.

Egészséges szemfenék

 

Egyszerű, pontos, programozható

A Matók Optika mindig fontosnak tartotta a technikai újdonságok alkalmazását. A pontos beállítást igénylő egyes speciális szemüveglencsék optikai középpont-helyzetét digitális centrálókészülékkel, tizedmilliméter pontossággal tudják beállítani a pupillához. Tavaly állították munkába a csúcstechnológiát jelentő NIDEK 3D digitális szemüveglencse-megmunkáló gépsort. A jelenleg kapható legprecízebb digitális, számítógép-vezérelt 3 dimenziós csiszoló és fúrógép, a modern technika segítségével, tökéletes, a kerethez illeszkedő szemüveglencsét készít. A megállapított recept alapján minden ismert szemüveglencse-gyártó lencséje megrendelhető. Az Essiloor, Leica, Zeiss, a Hoya teljes kínálata megtalálható az üzletben. Mindehhez óriási keretválaszték áll rendelkezésre.

Szakszerűség és hitelesség

A képzett szakembergárda garancia a vevőnek. Matók Lajos optometrista-látszerész mester több mint negyven év szakmai tapasztalattal lerakta az alapot és a fejlődés útjelzőit. Fiával, a diplomás optometrista Matók Ákossal, aki szintén látszerész mester, nagy hangsúlyt fektetnek a modernizációra. Csalóka reklámok helyett szenvedélyesen követik, és megvalósítják a szakma legújabb vívmányait. A hosszú évek tapasztalata, a szakszerű kiszolgálás, a vevőcentrikus üzletvitel, a folyamatos továbbképzések, mind-mind a törzsvásárlók számának növelését célozza.

 

Matók Optika
7100 Szekszárd,
Széchenyi u. 28.
Telefon: 74/511-808

www.matokoptika.hu