MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Letartóztatták mert táncolt

Letartóztatták mert táncolt

24.hu

Május 23-án érkezett a bejelentés, hogy egy férfi az utcán táncol, a rendőrök egy percig sem haboztak.

A kaliforniai Alamedában Malik Watkins rendszeresen táncolt az utcán, a környékbeliek jól ismerik a férfit, soha nem volt agresszív, csak gyakorolni, mozogni járt a szabadba. Egy nőnek azonban nem tetszett, hogy a férfi a nyílt utcán táncol, ezért bejelentést tett a rendőrségen az eseményről. A bejelentésből valószínűleg a világ legtöbb pontján nem lett volna semmi, mivel a férfi nem bántott senkit, lépett fel támadólag, egyszerűen csak táncolt, senkit nem fenyegetve.

Akárhogy is, a rendőrök nagyon komolyan vették a dolgot és kivonultak a helyszínre, ahol kérdőre vonták Watkinst, hogy miért táncol a nyílt utcán.

Watkins elfogásáról videók is készültek, ezek a felvételek aztán felkerültek az internetre. A képsorokból kiderül, hogy Watkins elmondja, hogy csak mozogni szeretett volna kicsit, majd megpróbálja elhagyni a helyszínt, de a rendőrök azt mondják, hogy nem távozhat. A férfit bilincsbe verik, majd letartóztatják, hivatalosan azért, mert ellenállt az intézkedésnek.

A helyi közösséget felháborította az eset, ezért nyilvános táncpartit rendeznek, hogy így tiltakozzanak Watkins letartóztatása ellen.