Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Lenyűgöző luxusvilla lett az elhagyatott utasszállító gépből

Lenyűgöző luxusvilla lett az elhagyatott utasszállító gépből

instyleman.hu / Lendvai Zsolt

A Private Jet Villa by Hanging Air nevű luxusvillában egy éjszaka 2,7 millió forintnak megfelelő rúpiába kerül.

Az indonéz szigetvilághoz tartozó Balin rengeteg az érdekesség, de vannak köztük egészen szokatlanok is: elhagyatott repülőgépek, amelyek a turisták kedvenceivé váltak. Az egyikből most bérelhető luxusvillát faragnak.

Ezeket a repülőgépeket számos legenda övezi, nem mindegyikről tudni biztosan, hogyan került mostani helyére. Van egy Kuta városában, a házak között, egy Dunkin Donuts fánkozó közelében, amelyik AirCrew Sensation néven afféle szimulátorként berendezve üzemel. A Bukit-félszigeten egy másik gép sokkal eldugottabb zugban áll, funkció nélkül, mégis ez az egyik legkedveltebb, sokan szelfiznek vele. Ellenpólusa a Nyugat-Bali Dzsembrana tartományában pusztuló Boeing, ezt keresik fel a legkevesebben. Egy hányatott sorsú McDonnel Douglas DC-10-es pedig a soha át nem adott Gate 88 pláza tetejét ékesíti.

Minket viszont most nem ezek érdekelnek, hanem a Nyang-Nyang Beach fölött magasodó sziklán trónoló Boeing 737-es. Ennek a története kevésbé misztikus, mint némely másik sorstársáé, ugyanis nem magától került oda, és nem is véletlenül felejtették ezen a szokatlan helyen. Tucatnyi munkás és néhány daru segítségével került fel a magaslatra. Előtte a Mandala Airlinesnál volt szolgálatban, majd nyugdíjazták, 2014-ben pedig a légitársaság is lehúzta a rolót.

A gépet Felix Gyemin orosz származású vállalkozó vásárolta meg, akinek több szállodája is van Balin, és a levitézlett utasszállítót is az idegenforgalom szolgálatába fogja állítani. Ebben társa egy szintén orosz befektető, Alexander Lebegyev. Miután megszerezte a szükséges engedélyeket, nagyjából egy hétbe telt, mire a repülő elfoglalhatta a helyét a sziklán, ehhez ugyanis előbb szét, majd újra össze kellett szerelni. Ezt követően kezdődhetett az átalakítás, amelynek végén bérelhető luxusvilla lesz a Boeingből.

Ahhoz, hogy a helyiségek kialakításához szükséges teret megkapják, természetesen minden üléstől meg kellett szabadulni, továbbá a repüléshez szükséges berendezéseket, műszereket, a pilótafülke teljes felszerelését kidobták belőle. Két szobát, két fürdőszobát, egy konyhát és egy étkezőt alakítottak ki a gép testében. Az egyik szárnyból teraszt álmodtak meg, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a tengerre. A Boeing mellett, mondjuk úgy, a kertben egy végtelenített medence kapott helyet – így nevezzük azokat a medencéket, amelyek vize a széleken kiönt, egy túlfolyótartályba kerül, ahonnan visszakerül a medencébe. Ugyancsak a villához tartozik egy kültéri kiülős rész.

A vendégeknek természetesen jár parkolóhely, ingyenes a wifi, és huszonnégy órában elérhető a recepció. De mivel egy ilyen szálláshelyet finoman szólva sem a kevésbé tehetős rétegnek szánnak, elmaradhatatlan a parkoló közvetlen szomszédságában kialakított helikopter-leszállópálya is, ha valaki légi úton közelítené meg a helyet.