MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Koronavírus-vakcinát próbált meg eladni egy siófoki nő, a rendőrök mentek érte

Koronavírus-vakcinát próbált meg eladni egy siófoki nő, a rendőrök mentek érte

hvg.hu

Egy siófoki péküzem tulajdonosának akart eladni egy nő 100 nem létező vakcinát.

Már Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a SARS-CoV-2) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés (a COVID-19) pár hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, több mint százezren fertőződtek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Egy siófoki péküzem tulajdonosát hívta fel egy nő szerdán azzal, hogy ő a pécsi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársa, és utaljon át egy megadott számlaszámra több millió forintot 100 darab koronavírus elleni vakcináért (ami egyébként még nem is létezik), illetve a cég telephelyeinek fertőtlenítéséért. Ellenkező esetben az üzemet bezárják – írja a Police.hu.

A cég tulajdonosa nem küldte el a kért összeget, viszont felvette a hívást és feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrök a hangfelvétel és a híváslista alapján egy nap alatt beazonosították a lehetséges elkövetőt, majd csütörtök este elkapták az otthonában. A házkutatáskor a siófoki nőnél megtalálták a híváshoz használt mobilttelefont, de más bűncselekményből származó tárgyakat is találtak.

A nyomozók a 36 éves L. Zsuzsát nagyobb értékre elkövetett csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatására.