Tam_Bau
MENÜ
2021. február 28.
Elemér
Környezetbarát Ikea-házak

Környezetbarát Ikea-házak

igenyesferfi.hu

A házak már meg is vásárolhatóak, az áruk 47 550 dollárról Indul.

Az IKEA Tiny Home Project keretében a svéd bútorgyártó a Vox Creative-val közösen hozta létre azokat az előre gyártott, kis alapterületű házakat, amelyek kompakt méretük ellenére minden szükségessel fel vannak szerelve, ráadásul még környezetbarátak is.

Korábban írtunk róla, hogy ahogy egyre kevésbé válnak fenntarthatóvá a városok és velük együtt a városi életmód, annál nagyobb népszerűségre tesznek szert, az apró, de könnyen mozgatható, össze- és szétszerelhető konténerházak, amelyek a megfizethető lakhatás mellett az újrahasznosításból adódóan a környezettudatosságot képviselik. Úgy tűnik, az IKEA-nál is jó ötletnek és kifizetődő befektetésnek tartják ezt a nagy szabadságot biztosító életformát. A lapra szerelt bútorok, gyertyák és képkeretek után tehát az IKEA már házakat is gyárt – de nem kell aggódni, ezeket nem a vásárlóknak kell összeszerelnie egy megfejthetetlen rúnákkal tarkított útmutató alapján. A Tiny Home Project modelljei készen érkeznek, már csak be kell őket rendezni, lehetőleg IKEA bútorokkal.

A Lonely Planet beszámolója szerint az IKEA a Vox Creative-val és az RV-kat, illetve egyéb apró házakat építő Escape-pel közösen alkották meg a szóban forgó otthonokat, amelyeknél külön hangsúlyt fektettek az öko minősítésre. A céljuk az volt, hogy kis alapterületen stílusos, fenntartható és megfizethető otthont hozzanak létre, bizonyítva, hogy bárki, bárhol élhet úgy, hogy ezzel kevésbé terheli a környezetét.