Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Katonai erődnek épült, jelenleg luxusotthon, „fillérekért

Katonai erődnek épült, jelenleg luxusotthon, „fillérekért" eladó

vezess.hu

Eladó egy mesterséges luxussziget Anglia partjainál.

Fantáziát megragadó ingatlan keres gazdát közel Anglia partjaihoz. Nem egy magányos sziklán álló házról van szó, annál sokkal izgalmasabb lakóhelyet árulnak. A Spitbank Fort már nevében hordozza, hogy egy erődről van szó.

A brit hadsereg a XIX. század derekán döntött három, mesterséges erőd vízbe építése mellett, a Wight-szigethez közel. Ezek közül került piacra most egy, ami első száz, szolgálatban töltött éve után leszerelt, hátrahagyta a katonai múltat, és inkább az élvezetekre koncentrált.

Legalábbis a későbbi tulajdonosai ezt a sorsot szánták neki, mert volt itt exkluzív hotel, night club és múzeum is. Legutolsó tulajdonosa, Mike Clare 2009-ben vásárolta meg az erődöt, és a világ pénzét (2009-ben 8 millió fontot, mai árfolyamon 3-3,2 milliárd forintot!) költötte el a 3065 négyzetméteres hely teljes felújítására.

A háromemeletes erőd édesvizű vízellátó rendszert kapott, kialakítottak két konyhát, egy hatvan fő befogadására alkalmas étkezőt, szaunát, edzőtermet, szabadtéri tűzrakó helyet, és egy megfigyelőállomást, ami az erőd legmagasabb pontjaként alkalmas tengerfigyelő pihenésre.

Tökéletes luxushotelnek, de könnyedén magánbúvóhellyé alakítható, és aki odavan a James Bond-filmek szupergonoszaiért, annak ez a sziget őrülten csábító lehetőség lehet.

Ára viszont leszűkíti a vevők körét, hiszen 5,2 millió dollárt kérnek érte, vagyis némileg több, mint 1,6 milliárd forintot.

Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogad vendégeket, a Pendulum tartott itt online koncertet október elején, ezzel népszerűsítve a Driver/Nothing for Free című új albumukat.