MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Karácsonyfadíszítés – vállalkozásban

Karácsonyfadíszítés – vállalkozásban

nlc.hu • fotó: greenlemon.me

Egy ausztrál testvérpár meglátta az üzleti lehetőséget a karácsonyfa-díszítésben.

A karácsonyfa-díszítés az egyik legélvezetesebb feladat, amit az ünnepek idején el kell végeznünk, ám akadnak olyanok is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak bíbelődni vele. Ebben látta meg az üzleti lehetőséget egy ausztrál testvérpár, Veronika Gentile és Giovanna Avati, bárki karácsonyfáját szívesen feldíszítik, persze nem szívjóságból, hanem fizetség ellenében. Szolgáltatásukért átszámítva nagyjából ötezer forintnak megfelelő összeget kérnek óránként. Egy átlagos karácsonyfát pedig általában két óra alatt díszítenek fel.

A Melbourne-ben élő nővérek négy éve fogtak bele a vállalkozásba, miután a barátok csodájára jártak Veronika karácsonyfájának, és többen is kérdezgették, hogy nem díszítené-e fel az övéket is. Az elején a testvérek még ingyen vállalták, ám ahogy nőtt az érdeklődés, úgy döntöttek, pénzt kérnek a munkájukért.

Veronica Gentile és Giovanna Avati (Fotó: Instagram)

Ebben az évben nemcsak decemberre kaptak megrendeléseket, hanem már novemberben feldíszítettek nyolc karácsonyfát. Azok számára pedig, akik nem Melbourne-ben vagy a környékén laknak, így nem tudják igénybe venni a szolgáltatást, megfogalmaztak néhány – ingyenes – jó tanácsot a karácsonyfa-díszítéssel kapcsolatban.

„Minden a pozícionáláson múlik. A saját karácsonyfám esetében felrakom a díszt, hátrébb lépek, úgy nézem meg, hogy működik-e az adott térben” – mondta Veronika. Hozzátette: olyan legyen a fád, ami megfelel az ízlésednek. Ha például narancssárga fát akarsz zöld díszekkel, csináld meg, hiszen te fogod nézni nap mint nap.