Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Jótékony szállásfoglalás

Jótékony szállásfoglalás

senior.hu

Régi templomokban aludhatunk és ezzel támogathatjuk a megőrzésüket.

Az Egyesült Királyságban a régi templomok különleges látnivalónak számítanak. Egy új kezdeményezés keretében akár hálóhelyet is találhatunk az ódon épületekben, mégpedig úgy, hogy közben pénzünkkel a megóvásukat támogatjuk.

Mindez a “Champing” nevű kezdeményezésnek köszönhető, amely a jótékonykodás és a kemping szavak egybeolvadásával keletkezett.

A champing azt jelenti, hogy egy templomban foglalunk éjszakára szállást. Az épület akár 12. századi is lehet, minden szükséges minimális felszereltséggel ellátják és a bevételt a karbantartásukra fordítják. Kempingágyakat, tábori melegítőt, lámpákat, illemhelyet, kávé- és teafőzési lehetőséget biztosítanak és megpróbálják megoldani a reggelit is, ha a közelben együttműködő kávézóra, étteremre találnak.

 

Az egész akkor kezdődött, amikor néhány skót turista egy templomban éjszakázott, majd utána arra gondoltak, hogy talán mások is élveznének egy ilyen különleges élményt. A Nene folyó partján a helyi kenukat bérbeadó céggel összefogva Aldwinlcle-ben egy 12 hálóhelyes, 1400 körül épült templomban kínálnak alvóhelyet.

Most Aldwincle mellett már 19 másik olyan templom van, ahol éjjelre megszállhatunk. Ha igazán különleges élményre vágyunk és egyben támogatnánk is ezen ősi templomok megőrzését, keressük fel például a Old Langho-ban a St. Leonard’s templomot, vagy Langportban az All Saints templomot.