Tam_Bau
MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Inspiratív iroda

Inspiratív iroda

roadster.hu

Az Autonomous olyan megoldást talált minderre, ami felér egy megvalósított álommal.

Mint ismeretes, a világjárvány rengeteg dolgozót küldött haza. Szinte egész tavaszra felváltotta az irodába járást a kanapén heverős home office, a mítingek átkerültek a virtuális világba. Nem mindenkinek jött be azonban az otthoni munka, a gyerekeseknek például jóval nehezebb dolguk volt, ha nyugalmas, inspiratív kuckót kerestek a napi feladataik elvégzéséhez.

Íme a nagyszerű Zen Work Pod, a bárhol felállítható egyszemélyes iroda. A szerzetesi ihletésű dizájnnal megálmodott hat négyzetméteres vityilló egy emberre kalibrált, bútorállományát a polcon kívül az irodai munka alapelemei, egy szék és egy asztal alkotja.

Az Autonomous szerint a minimalista kabin kizár mindenféle zavaró tényezőt, hogy kizárólag a munkára koncentrálhasson a használója, amely így saját kis birodalmának tekinthető.

A tervezésnél ügyeltek a fenntarthatóságra, a faház tölgyből, dióból, alumíniumból és edzett üvegből áll össze. A hatalmas ablakokkal felszerelt, természetes fényből nagykanállal falatozó faházikó augusztus végétől rendelhető, az ára pedig attól függ, hány darabot sikerül értékesíteni belőle.

Az első tíz házat 5400 dollárra árazták be, a későn ébredők viszont akár 14 900-at is fizethetnek érte. Első körben csupán az Egyesült Államokon belül vásárolható meg.