MENÜ
2020. szeptember 22.
Móric
Hetven kilogrammnyi élelmiszert dobunk a kukába évente

Hetven kilogrammnyi élelmiszert dobunk a kukába évente

player.hu

Sok, de az EU-s átlag még ennél is jóval magasabb.

Az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti. Globális szinten a megtermelt élelmiszer egyharmada megy veszendőbe minden évben.

Magyarországot nézve ez azt jelenti, hogy évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek – egyébként három éve is ez volt az átlag.
Ebből a szempontból nem állunk rosszul az Európai Unió tagállamaihoz képest, az EU-s átlag ugyanis ennél jóval magasabb.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója, Keleti Marcell elmondta, hogy a pazarlás mértékének visszaszorítása érdekében hamarosan megváltoznak az élelmiszerhigiéniai szabályok az EU-ban, hozzátéve, hogy a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.