MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Három nap alatt kétszer is veszélyeztették a védekezés hatékonyságát

Három nap alatt kétszer is veszélyeztették a védekezés hatékonyságát

444.hu

„A nagyapám miatt a Rákosi-rendőrség tartott házkutatást nálunk, nálunk a család ehhez hozzá van szokva."

„Nem először történik velem ilyen. 1987-ben egy páran nem a párt hivatalos március 15-i rendezvényére mentünk, hanem a Petőfi-szoborhoz. Pont ugyanígy vittek el utána bennünket a rendőrök. Azóta eltelt több mint 30 év, de úgy tűnik nem változott semmi. A nagyapám miatt a Rákosi-rendőrség tartott házkutatást nálunk, nálunk a család ehhez hozzá van szokva" – ezt nyilatkozta a 444.hu-nak Csóka-Szűcs János, akit rémhírterjesztésért vitték be a gyulai rendőrök szerda hajnalban. Csóka-Szűcs megosztotta április végén Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő dudálós tüntetésre való felhívását, és melléírta, hogy „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.” A rendőrség szerint ez a mondattal a Kossuth Kör elnöke „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.”

A mozgássérült és cukorbetegségben szenvedő férfi azt mondja, hogy a rendőrök szerinte korrektül jártak el vele, azt viszont furcsállta, hogy kihallgatása során azt kérdezték tőle, hogy tagja-e bármilyen pártnak vagy szervezetnek. Csóka-Szűcs azt közölte a rendőrökkel, hogy csak az ügyvédje jelenlétében válaszol a kérdéseikre. A férfi egyébként a helyi Momentum pártoló tagja, mikor a rendőrök megkérdezték, hogy kit értesítsenek, akkor Cseh Katalin és Donáth Anna nevét mondta, de elmondása szerint a gyulai kapitányságról nem keresték meg a Momentum két EP-képviselőjét.

A 444-nek azt is mondta, hogy Mikor Budapesten a dudálós tüntetés volt, ők is kimentünk pár autóval a gyulai önkormányzat épülete elé, és nagyon meglepődött, hogy mennyi rendőr volt ott, akik mindent felvettek. De ezen kívül nem utalt rá semmi, hogy ebből komoly ügy lesz.

Én rokkantnyugdíjas vagyok, nekem nincs veszteni valóm, de itt ha valaki egy olyan dolgot lájkol, ami nem tetszik, akkor megy neki a telefon, hogy ezt nem kéne – nyilatkozta.

A férfit nem sokkal kihallgatása után hazaengedték, de a vele szemben indított eljárásnak nincs vége, telefonja és számítógépe a rendőrségnél maradt, és azt mondták, hogy majd az ügyvédén keresztül fogják keresni.