MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Gyári lakóautó az UAZ-tól

Gyári lakóautó az UAZ-tól

totalcar.hu

Egyelőre egy darab kép készült, de a kis sorozatú gyártás sem lehetetlen.

Az UAZ, az utolsó egyértelműen orosz kézben levő orosz autógyár egyelőre egyetlen képet mutatott a típusról, amely a Profi nevű pickup alapjaira épül.

A kép mellé annyit írtak, hogy a felépítmény üvegszálas, bent pedig van zuhanyzó, átalakítható kanapé, felemelhető ágy és konyha is. Utána pedig egy homályos ígéret következik: a belátható jövőben Te is kipróbálhatod.

Úgy hallani, a járványügyi korlátozások Oroszországban is jót tettek a lakóautók eladásainak: a szállodák és vendégszobák bezárásával előtérbe került ez az utazási mód hosszabb távolságokra. Egyes feltételezések szerint ez a jelenség inspirálhatta az UAZ tervezőit.

Az UAZ Profi egyébként másfél tonna terhelhetőségű platós modell, 2,7 literes, 150 lóerős benzinmotorral, közel hat méteres teljes hosszal és 3,55 méteres tengelytávval, hátsó- vagy összkerék-hajtással, és rövid, vagy hosszú kabinnal. Néhány éve még egy hibrid változatát is bemutatták, de ez tudomásunk szerint nem jutott el a sorozatgyártásig: aki spórolni akar, a benzines helyett az autógázzal működő, 143 lovas kivitelt választhatja.