Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Fürdőkád, függőágy stílusban

Fürdőkád, függőágy stílusban

vezess.hu

Ebben a hétköznapi tárgyban találkozik az autóversenyzés egyik legfontosabb alapanyaga a minimalista luxussal.

A karbonszálas műanyag alkalmazása húsz éve még az autósport kiváltsága volt, de szép lassan egyre olcsóbb lett a gyártás, és hétköznapi modellek is kaptak egy-egy könnyű, szénszálas erősítésű alkatrészt.

Ahogy a technika finomodott, és a lehetőségek bővültek, úgy terjedt át az anyag alkalmazása az egyéb iparágakra is, többek között a dizájnbútorok gyártói is felfedezték maguknak a modern, minimalista belterekhez tökéletesen passzoló alapanyagot.

A SplinterWorks például egyedi kádakat gyárt a jellegzetes mintázatú anyagból, ezek különlegessége, hogy lábak helyett a falra rögzítve szerelhetőek be. Így tökéletesen utánozzák a függőágyak stílusát, azzal a különbséggel, hogy így egy pihentető fürdőre is lehetőség van.

A 2.7 méter hosszú darabot kifejezetten vízálló fürdőkbe tervezik, mivel alapból nincs kapcsolat a lefolyóhoz, a megjelenést nagyban rombolná a felfüggesztett szerkezet alatt meredő cső. De természetesen aki kéri, annak elkészítik a csöves verziót, ahogy színekből is van bőven kínálat, a kád újkori ára 6,5 millió forint volt, de mára rengeteg verzió létezik belőle, olcsóbban és drágábban egyaránt.