Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Függöny helyett

Függöny helyett

eletforma.hu • fotó: eletforma.hu, wall-art.dk

Remek helyettesítő lehetőségek vannak, amelyek szintén jól mutatnak, megadják a privát szféra érzését.

Ólomüveg ablakok

Nem minden ablakba tehető ólomüveg, de ha van rá lehetőség, akkor miért ne élhetnél vele? Ez az opció tökéletes a ház napos oldalán lévő kis ablakokhoz. Az ólomüveg ablakok otthonos hangulatot árasztanak, és a szoba is nagyobbnak tűnik tőlük.

Növények

Ez a megoldás azoknak jó, akik szeretik szobanövényekkel körülvenni magukat. Érdemes erre a módszerre hőségtűrő növényeket beszerezni, ők szuperül érzik magukat az ablakokban. Ne felejtsd el, hogy a legkeményebb növények sem járnak jól a közvetlen napfénnyel, így ez az alternatíva csak olyan ablakokban működik, ahol nem éri egész nap fény a növényeket.

Fényfüzérek

Ki mondta, hogy csak karácsonykor díszítheted az ablakokat fényfüzérekkel? A fényekkel díszített ablakok egész évben kellemes hatást nyújthatnak, hiszen a fények színét, hosszát, és sűrűségét bármikor megváltoztathatod.

Csipke

Ez a lehetőség azoknak jó, akik szeretnek szép dolgokat készíteni a saját kezükkel. Ez a bevonat könnyen eltávolítható, és visszahelyezhető, nem károsítja az üveget, valamint környezetbarát is. Csak tüllre, némi keményítőre és vízre lesz szükséged hozzá. No meg egy kis kézügyességre, hogy feltett az anyagot az ablaküvegre.

Matt üveg vagy üvegmatrica

Ez a megoldás azoknak lesz jó, akiknek az ablakai például a szomszédos házra néznek, vagy olyan folyosóra, ahol naponta több ember megfordul. Remek lehetőség arra, hogy a fürdőszobádat privát szférává tett anélkül, hogy függönyt kéne felszerelned. A matt üvegen, vagy az üvegre húzható matricán megfelelő mennyiségű fény jut át. A legegyszerűbb megoldás a matricázás, a legtöbb háztartási és bútorboltban kaphatóak az ablakokhoz használható, műanyag fóliák (sima matt színűek, vagy mintásak), amit szépen finoman az ablakodra simíthatsz.

Dekoratív ablak fóliák

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módszer az üveg lefedésére, ha felmatricázzuk az ablakunkat. A matricák különféle formákban, színekben és méretben kaphatóak (a kicsiktől, és a szerényektől a nagy méretűekig). A gyerekszobába választhatunk rajzfilmfigurásat, a hálószobába semleges mintájút. Amikor megunjuk a mintát, egyszerűen lehúzzuk az ablaküvegről és újat ragasztunk a helyére.

Makramé

Úgy tűnik, hogy ez a fajta ablakdíszítés egyáltalán nem ment ki a divatból. Sőt! Nagyon trendi mostanában makraméfonással készült növénytartókba virágokat nevelni. De a makramé arra is jó, hogy függöny készüljön belőle. Vásárolhatsz kész makramé függönyt is, de az elkészítése sem bonyolult. Néhány alap csomózási technikát kell elsajátítani, a többi pedig már csak a képzelet szüleménye.

Macskaágyak

Mindenki tudja, hogy a macskák imádnak magasra mászni és a napon aludni. Miért ne kombinálhatnád össze ezt a két tényezőt és úgy rendeznéd el a cicaágyat, hogy árnyékoljon, és a szőrgombócnak is a kedvére legyen? Próbáld ki bátran az ablakra szerelhető macskaágyat, a doromboló kedvencednek biztos, hogy örömet fog okozni, amikor az ablakban nézelődik és sütteti a hasát.