MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Fosztogató sirály

Fosztogató sirály

zoozoo.hu

Épphogy hazajutott a magyar férfi, akit kifosztott egy sirály Barcelonában.

Repülőgépe indulása előtt öt órával rabolta ki egy sirály Barcelona kikötőjében a magyar turistát. A férfi repülőjegye, iratai, bankkártyája, pénze mind a kis oldaltáskában volt. Végül a főkonzulátus segítségével tudott hazajönni.

“Nem kis munka volt hazajutni” – számolt be dühödten a vele történtekről a férfi a Facebookon.

“A sirályok kalózként élnek. Nem restek a vízről visszatérő kisebb testű madarakat addig kínozni, míg ki nem öklendezik a megfogott halat, amit ők összeszednek és elfogyasztanak” – mondta el a Borsnak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. “Azokon a strandszakaszokon, ahol az emberek etetik a sirályokat, előfordulhat, hogy rabolnak is. Amikor éppen nem kapnak a turistáktól ételt, unatkoznak, gyakran kezdenek lopkodni.”

A legnagyobb sirályok nem mellesleg akkorák, mint egy sas. Egy esetleges támadás esetén, akár az ujjunkat is képesek lennének letépni.

A szakértő arra figyelmeztet, hogy a nagyobb példányok az emberre is képesek rátámadni, mi még örülhetünk is, hogy nincsenek itthon nagytestű sirályok, papagájok, vagy éppen majmok, ezért egy külföldi utazás előtt érdemes felkészülnünk az állati zsebesek támadására.