MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Ez az ár már nem retró ár

Ez az ár már nem retró ár

player.hu

Európában a 2,8 literes, négyhengeres turbódízel motorral vezetik be, amely 204 lóerőre és 500 Nm nyomatékra képes.

Fogalomnak számít a Land Cruiser szerte a világon, és manapság még nagyobb az érdeklődés iránta, mint valaha. Az európai piacon is forgalmazott, máshol Land Cruiser Prado néven futó változat előző szériája még 2009-ben jelent meg, azóta folyamatosan frissítette a Toyota, de mostanra eljárt felette az idő. 2023-ban azonban egy teljesen új generációval állt elő a japán gyártó, és ez már ránézésre is népszerűbb lesz az elődjénél.

 

Retró stílusú szögletes formája is eladja majd az új Land Cruisert, pedig a Toyota terepjárója autónak is sokkal jobb lesz.
A kicsit idejétmúlt elődje után az új modell berendezése is naprakésznek ígérkezik, műszerfalán 12,3 colos képernyő vetíti a műszereket, és ugyanekkora érintőkijelző került a középkonzolra, de a mátrixfényszóró, a head-up display és a legújabb vezetéstámogató rendszerek sem hiányoznak majd a Land Cruiserből.

Európában a 2,8 literes, négyhengeres turbódízel motorral vezetik be, amely 204 lóerőre és 500 Nm nyomatékra képes, nyolcfokozatú automata váltóval szerelik, ezzel akár 3,5 tonnát is vontathat. Most pedig az is kiderült, hogy mit kérnek az új Land Cruiserért a szalonokban. A Toyota eleinte egyetlen felszereltséggel kínálja majd, amiben minden lehetséges extra benne van, és készülj fel, hogy nem lesz olcsó: 34 680 000 forintba kerül.