Tam_Bau
MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Egységben a természettel

Egységben a természettel

foramagazin.hu

A nagy ablakok elmossák a határokat a belső és külső tér között.

A suffolki "Pavilion House"-t a dán Norm Architects iroda tervezte még 2017-ben, de végül nem készült el. A világjárvány azonban nagyszerű lehetőséget kínált a tulajdonosoknak, hogy újra beleássák magukat a projektbe és az eredeti elképzelésüknek megfelelően befejezzék a házat.

Az épület a transzparenciáról szól. A nagy ablakok elmossák a határokat a belső és külső tér között, minden helyiségből kilátás nyílik a gyönyörű kelet-angliai természetre.

A hosszúkás tömegforma a közeli régi tejüzemeket idézi, de kortárs formában, semmi köze a környékbeli parasztházak megszokott stílusához. Egyszerű és minimalista szerkezettel, acél és függőleges vörösfenyő burkolattal, elegánsan illeszkedik a környező tájba.

A ház két fő tömegből áll, amelyeket egy központi helyiség választ el egymástól. Az egyik oldalon találhatóak a közösségi terek, míg a másik oldalon a hálószobák és a fürdőszobák. Az otthonhoz tartozik egy melléképület is, amelyben stúdió, zeneszoba, csendes munkaterület és egy kényelmes tévészoba található.