MENÜ
2024. június 24.
Iván
Egy tökéletes gyógyszer, egy stresszes munkanapra

Egy tökéletes gyógyszer, egy stresszes munkanapra

player.hu

Egy svéd cég bevezette a maszturbációs szünet intézményét a dolgozóinak.

„Egyetlen egy dolog van, ami mindenkinek jól esik” – vallja a cégvezető. Egy zseni.

A cég maszturbációs szünetet ad dolgozóinak, és egy külön szobát is biztosít nekik, ahova fél órára elvonulhatnak, hogy feltöltődjenek.

„Ez a tökéletes gyógyszer egy stresszes munkanapra” – írta le a maszturbációs szünet intézményének előnyét a cég egyik munkatársa.

Azt tudni kell, hogy a cég vezetője az az Erika Lust, aki etikus feminista pornófilmrendezőként vált ismertté.

A Lust Filmsnél tehát nem annyira meglepő ez a húzás. A LADBible cikke szerint, amit a 24.hu szemlézett, elmondta, azután döntött ennek bevezetéséről, hogy észrevette, munkatársai zaklatottak lettek a járvány alatt, és kisebb energiával dolgoztak.

Lust hozzáfűzte azt is, hogy a kollégák, alkalmazottak hatékonyabban dolgoznak, amikor jól érzik magukat, és „egyetlen egy dolog van, ami mindenkinek jól esik”, és ezért hozta létre a „maszturbációs állomást” a cég irodájában.

„A munkahelyi maszturbációs szünet az alkalmazottaknál nagyobb koncentrációt, kevesebb agressziót, hatékonyabb termelékenységet és jobb csapatmunkát eredményezhet.”
Az egyik kolléga, aki klinikai szexológus és a The Porn Conversation projektmenedzsere egyetértett, sőt, hozzátéve:

„Bebizonyosodott, hogy a maszturbáció nemcsak boldogabbá, nyugodtabbá és koncentráltabbá tesz, hanem a kreativitás is erősíti, valamint növeli a hajlandóságot a feladatok elvégzésére. Ráadásul felszabadítja az endorfint, csökkenti a nyomást és oldja a feszültséget és a stresszt.”

Erika Lust most arra bíztatja a többi vállalkozót, hogy vezessék be ők is ezt az kis szünetet.