MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Edzői üzenet a brit miniszterelnöknek

Edzői üzenet a brit miniszterelnöknek

eb2020.24.hu

„Remélem, Boris Johnson felébred, és engedélyt ad a több ezer dán szurkolónak."

Dánia 1992, Anglia 1996 után jutott újra elődöntőbe a labdarúgó Európa-bajnokságon. A két csapat a döntőbe jutásért szerda este a londoni Wembley-ben mérkőzik majd meg, ahol jelen állás szerint 60 ezer néző lehet jelen.

Papírforma szerint hatalmas fölényben lesznek az angol szurkolók, mivel a dán szövetség mindössze 5000 jegyet kapott, de Kasper Hjulmand, az északiak szövetségi kapitánya abban bízik, hogy különengedéllyel érkezhetnek még drukkerek Dániából a fontos meccsre.

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szabályok alapján annak, akik az Egyesült Királyság területére érkezik, tíz napot karanténban kell töltenie, akkor is, ha be van oltva. A dánok a nyolcaddöntőt Amszterdamban, a negyeddöntőt Bakuban vívták, és mindkét helyszínen engedményt kaptak a drukkerek, akiknek nem kellett karanténba vonulniuk.

Remélem, Boris Johnson felébred, és engedélyt ad a több ezer dán szurkolónak, aki szeretne elutazni az elődöntőre – üzent Hjulmand a brit miniszterelnöknek.

A dán szövetség közben megpróbált az Egyesült Királyságon belül mozgósítani, és felhívást intézett ahhoz a nagyjából 30 ezer dánhoz, akik ott élnek, hogy próbáljanak bejutni az elődöntőre, mivel a csapatnak szüksége van a támogatásukra. Hjulmand kitért azokra, akik úgy kísérték el Bakuba a csapatot, hogy tisztában voltak vele, ha hazatérnek Dániába, egyből karanténba kell vonulniuk.

„Óriási szerepük van abban, hogy idáig eljutottunk, és hogy mindent beleadtunk a pályán akkor is, amikor már alig volt erőnk. A szurkolók nagyon sokat segítettek nekünk” – magyarázta Hjulmand.