MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Drogbárók gépszörnyeit zúzták össze Mexikóban

Drogbárók gépszörnyeit zúzták össze Mexikóban

vezess.hu / Kovács Miklós

Az ország kegyetlen kábítószeres bandái használták ezeket a páncélozott járműveket.

A drogkartellek valódi hadseregeket építettek maguknak az egymással, a kormánnyal, a rendőrséggel való csatározások során, és már házilag tákolt páncélozott csapatszállítóik is vannak, amelyek mintha csak egy Mad Max epizódból kerültek volna elő.

A mexikói kormány megsemmisített 14 házi készítésű, egyszerűen csak “szörnyeteg” néven ismert páncélozott járművet, amelyeket az ország kegyetlen kábítószeres bandái használtak a Mexikót évtizedek óta sújtó terror és vérontás során.

A megsemmisítésre a Tamaulipas állambeli Reynosa határvárosban került sor, amely a Vice hírei szerint jelenleg a gépszörnyek egyik fő központja.

Magáról az eseményről nem sok mindent tudni, azon kívül, hogy a megsemmisítésen jelen volt rengeteg kormánytisztviselő, de láthatóan egyiküknek sem jutott eszébe, hogy elővegye a telefonját, és rögzítse a házi készítésű tankok szétzúzásának legjobb részét.

Amit a képeken látunk pedig csak csepp a tengerben, a helyi bandák között már rendszeresen alkalmaznak Mad Max filmekbe illő járműveket. 2020 júliusában a Jalisco Új Nemzedék Kartell közzétett egy videót, amelyen több tucatnyi tagja látható felsorakozva egy hosszú, álcázott páncélozott autókból álló karaván előtt, nyilvánvalóan azért, hogy megfélemlítse riválisait és a kormányt.

 

Forrás: Jalopnik.com
Kép(ek) forrása: fgr.org.mx, Fiscalía General de la República