MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Csütörtökön óriási örömhírt kapott egy középiskolai pedagógus: 1975 év múlva előreléphet

Csütörtökön óriási örömhírt kapott egy középiskolai pedagógus: 1975 év múlva előreléphet

qubit.hu

„De legalább végre van egy fix dátum."

Január 25-én, csütörtökön kapta kézhez a szabadság megállapításáról szóló papírját egy neve elhallgatását kérő budapesti pedagógus, aki csaknem harminc éve tanít ugyanabban a középiskolában. A dokumentumon szerepel jogviszonyának kezdete, 1995, és a „következő előrelépés dátuma”, ami egészen pontosan 3999. december 31. Ez azt jelenti, hogy mostantól már csak 1975 évet kell várnia ez előrelépésre.

Hogy pontosan mit jelent ez az előrelépés? „Ha tudnám, én lennék az iskolaigazgató – mondta kérdésünkre a pedagógus. – Az biztos, hogy 1995-os belépésemtől majdnem pont 2000 év kell az előlépésemig, de legalább végre van valamire egy fix dátum. Már bő tíz éve nem jellemző, hogy bármit fixen tudunk, és nem így, egyik napról a másikra jön az értesítés, amit vissza is vonnak, vagy mégsem.”

A középiskolai tanár szerint elképzelhető, hogy a korábbi szabadságos papírjain is fura dátumok szerepelnek, de nem emlékszik rá, mint ahogy arról sem tud, hogy kollégáit hasonlóan szürreális előrelépési dátumokról értesítették volna. Ha a dokumentumokat adminisztrátor tölti ki, elképzelhető, hogy egyszerű emberi tévedés történt, ha gép áll a háttérben, akkor valószínűleg az algoritmus hallucinált. Esetleg tud valamit.