Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Corten acél, üveg és kőfalak találkozása

Corten acél, üveg és kőfalak találkozása

roadster.hu

Stílusos, gazdag és karakteres ház jön Norfolkból.

Az angliai Hudson építészstúdió tervezte egy norfolki, tengerparti faluba ezt a házat, ami egyszerre impozáns és mégis szépen illik a természetbe is. A Coast House egy 1920-ban épült ház helyén áll, méghozzá egy hivatalosan is “kiemelkedő természeti szépségű terület”-en.

 

A ház megépítésekor az építészek egyrészt szobrászatilag álltak a projekthez, ami látszik is a ház egészen művészi esztétikájában, másrészt pedig a tájból inspirálódtak a tervezők.

A ház azért is lett egyszintes hogy éppenhogy csak kilógjon a földből és ne legyen a táj robosztusan domináns résztvevője.

 

 A corten acéllal, kőfalakkal és üveggel burkolt ház az anyagokkal együtt tagolódik három részre: egy középső üvegpavilonra, melyből nyílik a Corten acél és a kőfallal burkolt szárny.

A kőfalburkolatot egy közeli, 15. századi templom inspirálta, a corten acél pedig a kortárs érzést erősíti: együtt pedig elképesztően stílusos és gazdag érzést adnak a háznak.

A kőfallal burkolt szárnyban négy hálószobát és fürdőt alakítottak ki, az üvegpavilonban található a konyha, az étkező és a nappali, az acélszárnyban pedig az előszoba, olvasószoba és otthoni iroda kapott helyet.