Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Bunkerból luxusotthon

Bunkerból luxusotthon

gazdagisztan.blog.hu

A kansasi Concordiában található nem akármilyen építményt még 1960-ban építették.

Az idei évet elnézve talán az eddiginél is kevesebb embert kell győzködni arról, hogy katasztrófa idejére nem ártana valamilyen biztonságos menedéket keresni maguknak. Más kérdés, hogy a következőkben bemutatott lehetőséghez elég vastag pénztárca kell.

A kansasi Concordiában található nem akármilyen építményt még 1960-ban építették meg közel 3 méter vastag, megerősített betonból azzal a céllal, hogy itt tárolják az atomtölteteket. Ennek megfelelően aztán a bunker minden létező támadásnak képes ellenállni. A 15 szintes építményt mostanra minden luxussal felszerelték, sem a szobákról, sem a konyhákról nem mondanánk meg, hogy nem egy luxuslakásban járunk.

Lehetőség van teljes szintet vagy annak a felét megvenni, de minden „lakáshoz” jár konyha, hálók, van közös mozi, könyvtár, fitneszközpont, falmászási lehetőség és még szauna valamint uszoda is.

Akinek elég egy fél szint, annak csekély 1,5 millió dollárt kell kifizetni érte, a teljes szintet magában foglaló lakrész viszont már 4,5 millió dollárba fáj. Összesen 75 embernek van hely benne. A tervezők próbálták megteremteni a külvilág látványának illúzióját is, lévén föld alatt az ablakokat képernyők helyettesítik.