MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Boltba ment a medve

Boltba ment a medve

24.hu

A Hargita megyei csendőrség 12 óra alatt négy riasztást kapott a medveveszély miatt.

Tusnádfürdőn az egyik medve betért egy üzletbe is, élelem után kutatva – írja az Agerpres alapján a Maszol.ro. Egy nő jelezte a 112-es segélyhívón, hogy egy anyamedve három boccsal betört egy helyi boltba. Mire a csendőrök kiértek, egy hegyi csendőr elkergette, de a nagyvad nem adta fel. Visszatért, ismét megpróbált bejutni az üzletbe, de újra elkergették.

Nem sokkal később egy férfi jelentette a segélyhívón, hogy medvét látott a település központjában, majd egy nő egy szemetesnél látott egy medvét. Éjszaka egy férfi jelezte, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt.

Az állatokat minden alkalommal visszakergették az erdőbe. A csendőrség továbbra is azt javasolja, hogy aki medvét lát, azonal hívja a 112-es egységes segélyhívót, ne próbálja maga elkergetni az állatot, ne etesse, ne közelítsék meg fényképezés céljából.

Közben elindult az online petíció medveügyben. A Vadkárok Székelyföldön nevű Facebook-csoport aláírásgyűjtése az emberi élet és javak védelméhez szükséges feltételek biztosítását kéri azokban a romániai térségekben, amelyekben az elszaporodott medveállomány ezt veszélyezteti.