MENÜ
2024. február 24.
Szökőnap
Biztonságos UV-védelem a Matók Optikánál

Biztonságos UV-védelem a Matók Optikánál

Matók Optika

Minőségi márkás és dioptriás napszemüvegek új generációja

Életünk során összeadódik a szemünket és testfelületünket érő UV-sugárzás mennyisége. Nagyon sok felnőttkori szem- és egyéb betegség okozója lehet a nagymértékű besugárzás, ami a klímaváltozással egyre erősödik. Ma már egyre többen keresik a jó minőségű UV-szűrős és dioptriás napszemüvegeket, fontos szempont a szemüvegválasztásnál. A Matók Optikában nemcsak UV-szűrés kérhető, hanem az elektromágneses sugárzás és kék fény elleni védelmet is kínálják, ami a monitor előtt dolgozókat érinti.

Fontos tudni, hogy az UV-védelmet kicsi gyermekkorban kell elkezdeni. A Matók Optikában kiváló minőségű gyermeknapszemüvegeket kínálnak már egy éves kortól kezdődően a tinédzser korig.

Szürke, barna, zöld – 100 % UV-szűréssel

Akinek dioptriás napszemüvegre van szüksége távolra, vagy nyaralás alatt strandon, szabadban, közelre, annak sem kell lemondania a jó minőségű napszemüvegről.
Sokan igénylik a hajlított sportszemüveg lencséket is, melyek a legkényesebb igényeket is kielégítik. A legkorszerűbb fényre sötétedő lencsék jellemzője, hogy nem csak gyorsan sötétednek, hanem gyorsan világosodnak is. Szürke, barna és zöld színben kaphatók, 100% UV-szűrő hatással rendelkeznek.
Közelre, távolra, kinn és benn, legjobb megoldás az UV-sugárzás és az erős nap ellen. A legújabb típus már az autó-szélvédő mögött is sötétedik.

Válassza a minőséget, hogy lássa a különbséget

Fontos a rendszeres látás ellenőrzés. A Matók Optikában a szemvizsgálat Zeiss gyártmányú, hullámfront technológiás i.Profiler (ájprofilör) látásanalizáló computerrel történik, ez alapján készítik el a külön-külön optimalizált, egyénre szabott, 1 század dioptria pontosságú i.Sciption (ájszkripsön) lencsét.
A megállapított recept alapján minden ismert szemüveglencse-gyártó lencséje megrendelhető. A LEICA, NOVACEL, ESSILOR, ZEISS, és a HOYA teljes kínálata megtalálható. Mindehhez óriási keretválasztékot kínálnak az egyszerűtől a csúcsminőségű, allergiamentes titánium modellekig, gyermekek és felnőttek számára. A megrendelt szemüveg készítése saját műhelyben, a jelenleg legkorszerűbb digitális csiszoló gépsorral történik

Korrigálható a színvakság és színtévesztés

Az emberiség körülbelül 4 százaléka különböző mértékben összecseréli a színeket. A színvakságnak és a színlátási hibáknak jelenleg nincs kezelési módjuk. Speciális szemüveggel azonban módosíthatóak a színkontrasztok. A Matók Optikában elvégezhető a színlátás vizsgálata, és megrendelhető a betegséget korrigáló szemüveg.

Ishihara teszt

Digitális olvasógép gyengén látóknak

A mobiltelefonhoz hasonló készülék nagy segítség a csökkentlátóknak. Könnyen kezelhető, TV-re is kivetíthető. Használat közben a nagyítás mértéke és a szín módok könnyen változtathatók. Az okos szerkezettel pillanatfelvétel készíthető, vagy a memóriában elmenthető a kívánt tartalom.

Miért fontos a szemfenék fényképezése

Magyarországon, optika szaküzletben még ritkaság az a speciális orvostechnikai eszköz, ami itt Tolna megyében, a Matók Optikában már megtalálható. Digitális fundus kamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés, melynek segítségével felderíthetők és megelőzhetők a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a macula degeneráció (szemfenék elfajulás) látást érintő szövődményei.

Itt mindenki láthatja a saját szeme belsejét

A speciális kamerával a beteg látja saját szeme belső képét. A különböző szemfenék betegségek bonyolult biokémiai folyamatok által érfal-károsodást okoznak. A retina ereinek sérülése következtében az érfal helyenként buborékszerűen kiboltosul, illetve áteresztővé válik, ennek következtében vérzések jelennek meg a látóhártyán. A fundus kamerával elkészített képek digitálisan tárolhatók, ennek alapján nyomon követhető a betegség folyamata.

Egészséges szemfenék

Szemnyomás ellenőrzés – fájdalommentesen

A Glaukoma (zöldhályog) alattomos, veszélyes szembetegség, legtöbbször, minden fájdalom nélkül kezdődik. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegek, és észrevétlenül, először a periférián, majd a látáscentrumban megszűnik a látás. A Matók Optikában a szemnyomás ellenőrzése teljesen fájdalommentesen, a szem érintése nélkül, néhány másodperc alatt történik. Az erre szolgáló készülék, a Non Contact Tonométer, érintés nélkül, sűrített levegővel működik. Negyven év felett mindenkinek ajánlott az ellenőrzés.

Non Contact Tonométer – érintés nélküli szemnyomás-ellenőrzés

Hagyomány és legújabb technikák

Matók Lajos optometrista-látszerész mester több mint négy évtized szakmai tapasztalatával, és fia, Matók Ákos diplomás-optometrista mester nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokat is tiszteletben tartó modernizációra. Csalóka reklámok helyett szenvedélyesen követik, és megvalósítják a szakma legújabb vívmányait, ezzel is gyarapítva az elégedett vásárlók körét.

Matók Optika
7100 Szekszárd, Széchenyi u. 28.
Telefon: 74/511-808

www.matokoptika.hu