MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Azt kiabálta hogy feljelenti – sikerült

Azt kiabálta hogy feljelenti – sikerült

magyarnarancs.hu

Közúti veszélyeztetés gyanújával folytat nyomozást Hadházy Ákos ellen a Budapesti Regionális Ügyészség.

Egy hete a jobboldali Vadhajtások blog Bede Zsolt nevű - magát újságírónak tartó - provokátora egy nyugtatót tett a független országgyűlési képviselő autójára, miközben ő a dudálós tüntetésen vezetett. A jelenetet Bede élőben közvetítette a Facebookon.

Bede Hadházy kocsija elé állt, majd egy idő után kiabálni kezdett, hogy a független országgyűlési képviselő elütötte őt. A felvétel alapján legfeljebb annyi történt, hogy Hadházy autója megmozdult, de a háttérben látható parkoló piros kocsi helyezét figyelve még az sem kizárt, hogy meg sem moccant, csak Bede állította, hogy igen. Egy biztos, a felvétel készítője rögtön azt kiabálta, hogy feljelenti Hadházyt.

Ezt követően Hadházy Ákos is feltöltött egy videót, amivel némileg tisztázta a helyzetet. Ezen az látszik, hogy Vadhajtások aktivistája valójában csak ráhasal a képviselő autójára.

Akárhogy is történt, a Vadhajtások az eset után azt írta, hogy Bedét mentő vitte el, majd azt, hogy Hadházy adatait felvették a rendőrök, aki a „mentelmi joga mögé bújt”.

Az ügy viszont ezek szerint eszkalálódott: az ügyészség nyomozni kezdett.