MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Az idő nem fogott a Defenderen – a klasszikus terepjáró 75 éves

Az idő nem fogott a Defenderen – a klasszikus terepjáró 75 éves

agroinform.hu

Limitált szériás Defenderrel ünnepli a Land Rover a különleges évfordulót.

A márka 75 éves fennállását különleges felszereltséggel ünneplik. Kívül és belül is világoszöld színnel, mindkét tengelytávval rendelhető a limitált szériás modell. A hagyománytisztelet mellett helyet kapott a modern technológia is 3D kamera, LED mátrix fényszórók, és terepviszonyokhoz programozható menetdinamika formájában.

1948-ban mutatták be az első Land Rover szériát az Amsterdam Motor Show-n, ezzel az egyetlen típussal indult el a márka világkörüli útjára. A hagyományt azóta is próbálja ápolni a gyár: hiteles, terepjárásra alkalmas 4x4 hajtású modelleket (is) kínál. A mostani Defenderben összegyúrták a márkára mindig jellemző terepképességet, felhasználhatóságot, és luxust – sajnos a többi modellből az első kiveszett, a második véleményes.

Először látható a limitált zöld színben

Az exkluzív "Grasmere" zöld szín először látható a Defender szérián, ráadásul színazonos felnikkel és belső térrel. Természetesen a dizájn nem ment a használhatóság rovására, strapabíró anyagokból készült, még ha nem is mosható ki slaggal, mint a régi modell.

A bemutatón Stuart Frith főmérnök megerősítette, hogy a vásárlók imádják az új Defendert, nem csökken az érdeklődés, ezért is fontos a limitált szériás évfordulós modell, mely ötvözi a hagyományt a modern technikával. A bemutató óta világszerte 50 díjat nyert a jelenlegi modell.

Elhúzható vászontetővel vagy panoráma-napfénytetővel is rendelhető. A hosszú tengelytávú modell (110) kérhető plug-in hybrid (PHEV) kivitelben is, a szokásos dízel és benzinmotor pedig szintén kap némi elektromos támogatást a fékerővisszanyerésből (MHEV).