MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Az év emberei vajon képesek lesznek megteremteni az ígért egységet?

Az év emberei vajon képesek lesznek megteremteni az ígért egységet?

hvg.hu

Joe Biden és Kamala Harris lettek az év emberei a Time-nál.

Az Egyesült Államok új elnöke, Joe Biden és alelnöke, Kamala Harris lettek az év emberei az amerikai Time magazinnál – közölte a CNN. "Az elkövetkező négy év hatalmas kihívás lesz számukra, illetve valamennyiünk számára is, hogy meglássuk, valóban képesek-e megteremteni az általuk ígért egységet" – mondta Edward Felsenthal, a magazin elnök-vezérigazgatója.

Az év üzletembere Eric Yuan, a Zoom vezérigazgatója, az év sportolója LeBron James, az év előadója pedig a dél-koreai BTS fiúcsapat lett.

Az év őrzői (Guardians of the Year) közé Assa Traoré és Porche Bennett-Bey aktivistákat, a faji egyenjogúságért küzdő szervezeteket, a koronavírus járványban helytálló egészségügyi dolgozókat és Anthony Fauci amerikai járványügyi főtanácsadót választották meg.

A Time 1927 óta minden évben megnevezi, hogy erényei vagy a politikára és a társadalomra gyakorolt befolyása miatt kit tart a legfontosabb, leginkább figyelemre méltó személyiségnek. 2016-ban Donald Trump volt az év embere, miután győzelmet aratott az elnökválasztáson. 2019-ben Greta Thunberg svéd klímaaktivista kapta az Év Embere címet.