Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Az elektromos és az infrafűtés előnyei

Az elektromos és az infrafűtés előnyei

Környezetvédelmi szempontok és a takarékosság miatt választják a modern technológiát.

Egyre gyakrabban tapasztalható az építkezők, lakásfelújítók körben, hogy elektromos vagy infrafűtést alkalmaznak a hagyományos fűtésrendszer helyett. Nemcsak a kényszer miatt, hanem a jól felfogott érdekük, a környezetvédelmi szempontok és a takarékosság miatt választják a modern technológiát.

Az elektromos és infrafűtésre is jellemző, hogy alacsonyabb a beruházási költsége, a kialakítása viszont a működtetés során nagyban befolyásolja a későbbi fizetnivalót. Lényeges szempont, hogy szigetelt-e a ház, mekkora az épület és milyen energetikai besorolásba tartozik. Természetesen a legjobb hatás a passzívházak esetén érhető el. Az elektromos fűtés egyébként ott éri meg elsősorban, ahol túl magas kéményt kellene kibélelni, valamint napelemek vannak a tetőn. Az is mellette szól, ha nem szeretnénk a padlót megbontani, plafonra és oldalfalra szerelhetők a fűtőtestek, ilyenkor is érdemes megfontolni az elektromos és infrafűtőtestek választását, melyek önálló dekorációs elemként sem utolsók.
Kifejezetten előnyös az infrafűtés abban az esetben, ha nagy térben koncentrált helyet kell fűteni, illetve abban az esetben is, ha lakásban, irodában kiegészítő fűtésre van szükség. Természetesen nagyon fontos az elemek szakszerű kiválasztása, a paraméterek meghatározása, vagy rendszerbe illesztése.
Elektromos fűtésnél egyértelműen a napelemes rendszerrel érhető el a leggazdaságosabb megoldás.