MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Autóval a Van Gogh-kiállításra

Autóval a Van Gogh-kiállításra

index.hu

Autóval is bejárhatóvá teszik a kiállítást a művészetkedvelők számára.

Torontóban épp Van Gogh-kiállítás van, azonban a koronavírus-járvány miatt a szervezők kitalálták, hogyAUTÓVAL IS BEJÁRHATÓVÁ TESZIK A KIÁLLÍTÁST A MŰVÉSZETKEDVELŐK SZÁMÁRA. 

Kanada legnagyobb városában fokozatosan enyhítenek a vírus miatt bevezetett korlátozásokon. A Van Gogh kiállítás ezen a héten nyitott két óriási bejárható területtel, amit egy torontói raktárépületben rendeztek be: az egyikben lehetőség nyílik megnézni a kiállítást csak úgy személyesen, viszont a nagy terület biztosítja a közösségi távolságtartáshoz szükséges teret, a másik részen pedig be lehet hajtani kocsival, ez a rész augusztus 9-ig lesz nyitva.

Utóbbi azoknak nyújt biztonságos műélvezetet, akik félnek a vírustól, vagy a veszélyeztetett csoportokba tartoznak, de nem tudnak vagy akarnak művészet nélkül élni. Egyszerre akár 10 autó is befér, amik a kijelölt helyekre parkolhatnak, a motort pedig le kell állítani, mert a műalkotások bemutatását zene kíséri. Az autós bemutatók szinte összes dátumára elkeltek már a jegyek, de gyalogosan még egész szeptemberben meg lehet nézni a kiállítást.

A rendezvényt a "Van Gogh, Starry Night" alkotóival együttműködésben hozták létre, ami egy óriási, népszerű kiállítás, és tavaly a párizsi l'Atelier des Lumieres-ben mutatták be.