MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Andretti 80 évesen is esélyes volt és Alonso álma

Andretti 80 évesen is esélyes volt és Alonso álma

vezess.hu

Folytatódott a virtuális versenyzés, Indianapolisban és Monacóban is online csaptak össze a pilóták.

A múlt hétvégén újra virtuális versenyeket tartottak az autósport világában, a valóság pótlásaként online folyt a körözés két legendás helyszínen, az amerikai Indianapolisban és Monacóban.

A virtuális Indy 500-at a The-Race.com szervezte, a Legends Trophy futamon olyanok vettek részt, mint Fernando Alonso, Jenson Button, Mario Andretti, Tony Kanaan, Dario Franchitti, Petter Solberg, Jan Magnussen és Tiago Monteiro.

A győzelemért a két volt McLaren-pilóta, Alonso és Button vívott végtelenül kiélezett csatát, végül a kétszeres világbajnok spanyol nyert, kevesebb mint egy tizedmásodperccel a 2009-es bajnok előtt. Bár egy futam eleji incidens miatt körhátrányba került, az amerikai versenyzés doyenje, a 80 éves Andretti végig tudta tartani a lépést velük, a visszaesés nélkül ő is győzelmi esélyes lett volna.

Alonso a valós monacói F1-es és a két WEC-s Le Mans-i futamgyőzelem után virtuálisan immár kipipálhatta a hármas korona harmadik tagját jelentő Indy 500-at is, augusztus 23-án pedig odakint, a pályán is megpróbálkozhat vele újra.

A Forma-1-ben virtuális Monacói Nagydíjat tartottak vasárnap este, amelynek résztvevőit maga a herceg, II. Albert köszöntötte rövid videoüzenetben. Az esős kvalifikáció után a haasos Pietro Fittipaldi, a williamses George Russell, a Racing Pointnál vezető David Schumacher és a Ferrari hazai sztárja, Charles Leclerc indult az első két sorból, de Russell rögtön az élre állt, és ki sem engedte a kezéből a vezetést.