MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
A világ legviccesebb természetfotói

A világ legviccesebb természetfotói

sokszinuvidek.24.hu nyomán, fotók: comedywildlifephoto.com

A természetfotós versenyet hagyományteremtő jelleggel idén már hetedik éve írták ki.

November 16-án este a BBC One brit televíziós csatornán hirdették ki az eredményeket a legszórakoztatóbb természetfotós versenyen, amely hagyományteremtő jelleggel indult és idén már hetedik éve írták ki.

A Comedy Wildlife Photography Awards megmérettetésre beérkezett pályázatok között volt kuncogó fóka, zsiráfon lovagló majom és nevető kígyó, ami pedig magyar szempontból még nagyobb izgalomra adott okot, hogy a tavalyi közönségdíjas Kránitz Roland két, ürgékről készült fotójával is elnyerte az ítészek tetszését és ezzel esélyessé vált a végső győzelemre is.

A tavalyi bravúrt ugyan nem sikerült megismételnie a magyar versenyzőnek, de az erősen ajánlott fotók top 10-es listájára felkerült, ami szintén nagy szó, hiszen több ezer felvételt utasított maga mögé.

Az idei kiírás győztese Ken Jensen lett, fotóján egy bajba került majmot örökített meg, ugyanis finoman szólva is rossz ponton csücsült rá egy drótra. A fényképész egyébként azt írta a pályázatban, hogy az állat arckifejezése valójában agressziót közvetít, de a pillanatképen ez azt a látszatot kelti, mintha fájdalmai lennének.

A szervezők az eredményhirdetést követően közölték, hogy jön a következő évad, amire 2022 tavaszától várják majd a jelentkezéseket.