Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
A világ legnagyobb üvegtáblája

A világ legnagyobb üvegtáblája

octogon.hu

Nem az USA-ban vagy Kínában, hanem egy kis sváb faluban.

A hatalmas üvegfelületekkel ellátott épületek nemcsak a nagyobb városok jellegzetességei többé - jól példázza ezt a Wagner ülőbútorgyártó cég új "Wagner Design Lab" névre keresztelt bemutatóterme a sváb Langenneufnachban.

Az épület vékony acéltartóin lebegő színpadnak tűnik, ezt a benyomást pedig csak növeli a két oldalát határoló, mintegy 120 négyzetméteres üveg homlokzat is, amely két 20 méter hosszú, osztásmentes üvegtáblából áll, ezek pedig a legnagyobbak, amelyeket valaha használtak a világon.

A terveket az augsburgi Titus Bernhard Architekten készítette, a Wagner család korábbi otthonának tetejére épített téglalap alakzat az üvegtáblák mérete miatt teljesen nyitottnak, légiesnek tűnik.

Az üvegért nem kellett messzire menni, közvetlenül a szomszédból származik: az üveggyártó Sedak készítetteel a két hőszigetelt üvegtáblát az új bemutatóterem számára, amelyek mindegyike 3,04 x 19,21 méter nagyságú, összességében egy 117 négyzetméteres felületet hoznak létre.

„A nagy üvegfelületekkel rendelkező ikonikus épületekkel eddig leginkább az USA-ban és Ázsiában találkozhattunk, nagy örömünkre szolgál, hogy most láthatunk egyet a közvetlen közelünkben is" - mondta Bernhard Veh, a Sedak ügyvezető igazgatója. A frankfurti Trade Fair Tower 17 méteres üvegtáblái után a Wagner Design Lab rövid idő alatt Németországban a második projekt, amelybe nagy üvegfelületet építettek be."

Nemcsak a Sedak, hanem az építésziroda is a Wagner közelében található, így a jó szomszédi viszony most egy különleges épületben öltött testet. A bemutatóterem megnyitását 2020 nyarára tervezik.