MENÜ
2020. árpilis 3.
Buda, Richárd
A világ legdrágább pásztorkutyája

A világ legdrágább pásztorkutyája

hvg.hu

Elképesztő összeget adtak a világ legdrágább pásztorkutyájáért.

Megan, az Angliában élő border collie árverésen kelt el. A két és fél éves Megant tenyésztője és kiképzője, Emma Gray pásztor bocsátotta árverésre. Azzal, hogy kutyájáért 18,9 ezer fontot (hétmillió forint) adtak, Gray a saját korábbi rekordját döntötte meg: tavaly egy hasonló kutyától 15 ezer fontért vált meg.

A kiképzett pásztorkutyák átlagosan kétezer fontba kerülnek.

Megan az északkelet-angliai mezőkön terelgetett juhokat, most pedig az Egyesült Államokba, Oklahomába kerül, ahol wagyu marhák terelése lesz a feladata.


Emma Gray a pénteki aukció után elmondta, hogy ellenőriznie kellett az árat. „Fel kellett hívnom őket, hogy biztos legyek abban, nem tréfáról van-e szó és nem csupán álmodom. Utána elmentem a Marks and Spencerbe és csirkét vettem Megannek, aztán megengedtem neki, hogy a párnámon aludjon” – tette hozzá.

Megan számos nagyon jó teljesítményű pásztorkutya leszármazottja, és nagyon lenyűgöző a vérvonala. „Nagyon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerül. Ha mások lennének a körülmények, soha nem adtam volna el. De van két nagyon-nagyon jó pásztorkutyám, ezért döntenem kellett az eladásáról” – magyarázta Gray.