MENÜ
2024. árpilis 24.
György
A világ első alkoholtartalmú szőlője

A világ első alkoholtartalmú szőlője

termeszeti.hu

A tervek szerint a szőlőfajta idén jelenhet meg kereskedelmi forgalomban.

Nem igaz, hogy nincs új a Nap alatt: most például a Slosh Education Institute kutatói génmódosítással alkoholtartalmú szőlőfajtát hoztak létre. A Grape folyóiratban megjelent tanulmány szerint teljes érésben a szőlőszemek 7-10 %-os alkoholtartalommal bírnak. A szőlőt smoothie-ban, sós ételekben és snacként is fogyaszthatjuk, a kutatócsapat számos variációt tesztelt. Kísérőként elsősorban kenyeret vagy tésztát ajánlanak mellé.

A génmódosításnak még mindig rengeteg ellenzője van, ez a technológia egyáltalán nem mondható elfogadottnak. A kutatásvezető azonban felhívja a szkeptikusok figyelmét, hogy érdemes előbb megkóstolni a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnánk le.

Forrás: www.foodbev.com

https://termeszeti.hu/megerkezett-a-vilag-elso-alkoholos-szoloje/