Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
A SPINNER Hungária Kft. óvja dolgozóit a járvány idején

A SPINNER Hungária Kft. óvja dolgozóit a járvány idején

SPINNER Hungária Kft.

„Munkatársaink megfelelően fogadták a szükséges intézkedéseket, köszönet érte.”

A SPINNER Hungária Kft. 22 éve működik Szekszárdon, ahol világszínvonalú gépparkkal, kiválóan képzett munkatársakkal, nagy pontosságot igénylő, nagyfrekvenciás kábelcsatlakozók gyártásával foglalkozik. Az anyacéget mérnökirodaként Dr. Georg Spinner alapította 1946-ban, akinek nevét viseli a világszerte elterjedt koaxiális 7-16 nagyfrekvenciás kábelcsatlakozó.
Mit tesz a több mint száz főt foglalkoztató nagyvállalat, hogy a koronavírus idején megvédje dolgozóit, ugyanakkor biztosítani tudja a folyamatos termelést, és a munkát az adminisztratív területen?

A veszélyhelyzetben megtettük a szükséges óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága védelmében. Belső utasításokat adtunk ki, tájékoztató anyagokat készítettünk, nagyon fontosnak tartjuk a folyamatos tájékoztatást. Pontos belső szabályrendszert dolgoztunk ki a munkatársak számára, mit és hogyan kell tenniük saját maguk és kollégáik védelmében. Elegendő mennyiségben rendelkezésre áll fertőtlenítőanyag, védőmaszk, ezen felül az üzemekben és az irodaépületben is folyamatos fertőtlenítést biztosítunk.

A gyártásban lévő dolgozók jelenleg is váltott műszakban dolgoznak, biztosított a folyamatos termelés. Aki tud otthonról dolgozni, az otthoni munkát végez. Az irodai dolgozók közül van olyan részleg, ahol ketten dolgoznak, ők váltásban jönnek, megfelezve a munkaidőt, hogy ne érintkezzenek egymással. Ugyanez igaz a többi szellemi területre is.
A cégnél figyelembe vettük a gyerekes munkavállalók problémáját, egyeztetve velük, megtaláltuk mindenki számára az optimális megoldást.
Mindig vállalatunk legnagyobb értékének tekintettük kollégáinkat, tudásuk, szakértelmük határozza meg cégünk valódi arculatát. Minden lehetséges óvintézkedést elkövetünk azért, hogy egészségben, biztonságban dolgozhassanak munkatársaink, megfelelő környezetet biztosítsunk a mostani különleges járványhelyzet idején is.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek közepette is folytatjuk tevékenységünket valamennyi területen. Az ezer négyzetméteres ipari csarnokban egyorsós, illetve hatorsós görbevezérelt automata esztergákkal és kisegítő gépekkel sárgaréz alapanyagból magas frekvenciájú kábelcsatlakozók elemeit gyártjuk.

A második csarnokunk a CNC vezérlésű esztergagépeinknek ad helyet, és itt alakítottuk ki a teflon szigetelőelemek gyártására szolgáló légkondicionált üzemet is, melynek révén fokozatosan átvettük a teljes SPINNER-csoport szigetelő elemeinek gyártását 3-42 mm átmérőtartományban.
Harmadik csarnokunkban helyeztük el alapanyag- és készáru raktárunkat, a szereldét, és Magyarország egyik legmodernebben kialakított felületkezelő üzemét.
Cégünk gyártmányai korszerűek, nagy pontosságot igénylő magas frekvenciás kábelcsatlakozók terén a SPINNER GmbH a világ piacvezető gyártói között található. A csatlakozóink kialakításuknak és anyaguknak, valamint a megfelelő felületkezelésnek köszönhetően a legnagyobb érintkezési biztonságot tudják nyújtani a legjobb korróziós tulajdonságok mellett.

Alapvető fontosságú a jelenlegi helyzetben a folyamatos termelés fenntartása, ehhez minden feltételt igyekszünk biztosítani munkatársaink számára. Figyelembe vettük az egyes munkakörök sajátosságait, és a személyes életkörülményeket, így vált lehetővé, hogy mindenki számára optimális megoldást találjunk a munkavégzés szempontjából. A szellemi foglalkozásúak közül jelenleg ketten is teljes home office-ban dolgoznak, akik óvodás korú gyermekeket nevelnek. Aki tud otthonról dolgozni, az otthoni munkát végez. Az irodai dolgozók közül van olyan részleg, ahol ketten dolgoznak, ők váltásban jönnek, megfelezve a munkaidőt, hogy ne érintkezzenek egymással. Ugyanez igaz a többi szellemi területre is.

A meghozott új szabályok között említendő, hogy a vállalati étkezőben váltásban tartózkodhatnak a dolgozók. Maximalizáltuk az egyszerre ott tartózkodók számát, betartva a kellő távolságot egymás között.

Jó dolog, hogy a dolgozóink megfelelően fogadták az intézkedéseket, a járványhelyzet okozta változásokat. Mindenki együttműködő, az emberek dolgozni akarnak, nincs hiszti, pánik sehol. Mindenki teszi a dolgát, ahogy eddig is.
Köszönet minden munkavállalónknak!