MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A magyaroknak drága mulatság, a spanyoloknak ősztől semmibe sem kerül

A magyaroknak drága mulatság, a spanyoloknak ősztől semmibe sem kerül

roadster.hu

Szeptembertől Spanyolországban utazni kivételesen olcsónak ígérkezik.

Míg több országban tétováznak és késlekednek a megélhetési válság kezelését célzó intézkedésekkel, addig Spanyolország előrerohan. Miután már országszerte felére csökkentette a tömegközlekedés költségeit, az áfát és az üzemanyag adóját, a spanyol kormány most ingyenessé teszi a rövid és középtávú vonatközlekedés nagy részét.

A programot a napokban jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök, aki elmondta, hogy a Renfe nemzeti vasúttársaság által üzemeltetett valamennyi Cercanías (ingázó vonat), Rodalies (katalóniai ingázó járatok) és Media Distancia (középtávú regionális vonalak, amelyek 300 kilométernél rövidebb utat tesznek meg) járat 2022. szeptember 1-jétől december 31-ig ingyenes lesz.

A Spanyolországba látogatók számára a Cercanías és a Rodalies vonatok díjmentes igénybe vételével könnyebb lesz eljutniuk a városok külső részeire. Az igazán izgalmasak azonban az Media Distancia vonatok: végig lehet majd utazni Barcelona és Sevilla vagy Madrid és Bilbao között, és közben felfedezni néhány alulértékelt spanyol regionális fővárost, ráadásul mindezt teljesen ingyen. Érdemes megjegyezni, hogy a száz százalékos kedvezmény a több útra szóló jegyekre vonatkozik, az egyszeri jegyek nem számítanak bele.

A Renfe járatain bevezetett új program kiegészíti azt a határozatot, mely szerint a spanyol kormány harminc-ötven százalékos kedvezményt biztosít az összes tömegközlekedési eszközön, beleértve a metrókat, buszokat és villamosokat is. Az árcsökkentések célja, hogy lenyomják az infláció és az ukrajnai háború spanyol fogyasztókra gyakorolt hatását.

Mindez tehát azt jelenti, hogy szeptembertől Spanyolországban utazni kivételesen olcsónak ígérkezik.

Erre a Cádiz tartományban fekvő városra pillantva elsőre az az apokaliptikus gondolatunk támad, hogy a településbe becsapott egy hatalmas meteor, de az ott lakók folytatták addigi életüket, mintha mi sem történt volna.