Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
A legrondább gyepet díjazzák Kanadában

A legrondább gyepet díjazzák Kanadában

hazipatika.com / fotó: /www.cbc.ca

Kanada egyes területeit súlyos szárazság sújtja idén nyáron.

A víztakarékosság jegyében Kanada nyugati részén, Vancouver környékén több település is versenyt írt ki, melyre a lakosok kiszáradt, elsárgult pázsitjaikkal nevezhetnek be.

Kanada nyugati része az idei nyáron súlyos hőséggel és aszállyal küzd, emiatt több helyen is vízkorlátozásokat vezettek be. Port Coquitlam kisvárosban Bearanyozott utcák, míg Chilliwackben A legcsúnyább gyep címmel írtak ki versenyt a kertes házak lakóinak, ezzel népszerűsítve a víztakarékosságot a térségben. A helyiek ősz elejéig küldhetnek be fényképet gyepükről: a közmondással ellentétben ebben a versenyben az a cél, hogy saját füvünk sárgább legyen a szomszédénál – számolt be a CBC kanadai állami csatorna.

A legszárazabb gyepeket mindkét városban többféle ajándékkártyával jutalmazzák. Port Coquitlamban a nyeremények között száz kanadai dollár (26 ezer forint) értékű, helyi kiskereskedésben levásárolható kupon is szerepel, a legcsúnyább fű tulajdonosát pedig egy 150 kanadai dollár (39 ezer forint) értékű ajándékkártyával támogatják egy kerti parti megszervezésében.