Tam_Bau
MENÜ
2024. július 23.
Lenke
A legjobb magyarországi munkahelyek, az ott dolgozók szerint

A legjobb magyarországi munkahelyek, az ott dolgozók szerint

index.hu /Kiss Márton Balázs

A Munkahelyeink.hu második alkalommal készítette el Top Employers listáját.

A felmérés a munkavállalók véleménye alapján állapítja meg a legjobb magyar munkahelyek rangsorát. Az egyedi módszertani kritériumrendszert alkalmazó lista első helyére az Audi Hungaria került, amit a Bosch Magyarország és a Penny Magyarország követett.

A válaszadók a következő munkavállalói szempontok mentén értékelték a munkahelyeket:

juttatási csomagok,
előrelépési lehetőségek,
a munka és magánélet egyensúlya,
menedzsment,
vállalati értékek,
kultúra és eljárásrendek.

A korábbi és jelenlegi munkavállalók véleménye alapján Magyarországon ezek voltak a legkedveltebb munkahelyek 2022-ben (a teljes általános rangsor ezen a linken tekinthető meg):

Audi Hungaria
Bosch Magyarország
PENNY
McDonald’s Magyarország
Lidl Magyarország
MÁV-START
SPAR Magyarország
Magyar Telekom
Continental Hungary
eMAG

„A dolgozók véleményének nagy számban történő anonim megosztása a nyilvánosságban ma már nagyban hozzájárulnak egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtéséhez, ezért továbbra is arra szeretnénk bátorítani a munkavállalókat, hogy használják a platformunk nyújtotta lehetőségeket, és adjanak hangot észrevételeiknek” – mondta el Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu alapítója és ügyvezető igazgatója.

A legtöbb munkahelyen 10 százaléknál is nagyobb béremelés várható – írta korábban a Világgazdaság a legnagyobb szakszervezeti szövetségek tájékoztatására hivatkozva.

A lapnak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a vállalatok nincsenek könnyű helyzetben, a bérfeszültség elkerülése miatt ott is emelniük kell, ahol a munkavállalók a két minimálbér között vagy az átlagbér körül keresnek.

A minimálbér és a garantált bérminimum idei, csaknem 20 százalékos emelésével ugyanis sokan elvesztették korábbi bérelőnyüket.

(Borítókép: az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlegében 2020. április 27-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)