MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A házastársak ráuntak egymásra a kínai karantén idején

A házastársak ráuntak egymásra a kínai karantén idején

hvg.hu

Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány okozta folyamatos együttlét a felszínre hozza a konfliktusokat.

A magyarországnyi lakosságú Hszian több kerületében minden nap azonnal betelnek a válóperek beadására kijelölt fogadóórák – írja a Globaltimes kínai hírportál. A járvány miatt korlátozták a személyes ügyfélforgalmat, így a szakítás mellett döntő házastársaknak telefonon kell időpontot kérniük.

„A járvány miatt a házaspárok több mint egy hónapot töltöttek összezárva egymással, és ez valószínűleg súlyosbította a szőnyeg alá söpört konfliktusokat” – idézte a portál az egyik hsziani illetékest, aki hozzátette: általában a kínai holdújév utáni napokban, illetve az egyetemi felvételi vizsgák táján ugrik meg a válások száma.

Míg a Globaltimes szerint Hszian több kerületében is azonnal lefoglalták a válni akarók a fogadóórákat, a kérelmek számának megugrása részben azzal is magyarázható, hogy a hivatal a járvány miatt februárban átmenetileg felfüggesztette a félfogadást.

Most, hogy a hatóságok enyhítenek a korlátozásokon, továbbra is szigorúak a szabályok. Az érkezést perce pontosan a kijelölt időpontra kell időzíteni, és miután a válni akarók megkapják dokumentumaikat, a következő ügyfelek fogadása előtt fertőtlenítik az irodát. Arra is figyelnek, hogy a házaspárok még a folyosón se találkozhassanak a többi ügyféllel.