MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Visszatér Paksra az NB I-es gólkirály

Visszatér Paksra az NB I-es gólkirály

nemzetisport.hu

A Paks hivatalosan szerda este jelentette be a csatár szerződtetését.

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, a DAC magyar válogatott csatára, Hahn János egy év után visszatér Magyarországra, korábbi csapatához, a Paksi FC-hez – erősítette meg mindkét klub hivatalos oldala.

A DAC szerdán 1–1-es döntetlent játszott a szlovák élvonalban a Slovan vendégeként. A dunaszerdahelyieknél Hahn János azért nem szerepelt a keretben sem, mert még az NB I-es átigazolási határidő szerda éjféli határideje előtt visszatért korábbi klubjához, a Paksi FC-hez.

A Paks hivatalosan szerda este jelentette be a csatár szerződtetését, Hahn végleg visszatér a tolnaiakhoz (vagyis nem kölcsönbe).

A 27 éves, hétszeres válogatott csatár 2021-ben az NB I aktuális gólkirályaként szerződött a DAC-hoz (22 gólt szerzett a 2020–2021-es évadban), amelynél 24 tétmeccsen három-három gólt és gólpasszt jegyzett, az új idényben öt meccsen szerepelt, gólt nem szerzett.

„Hirtelen jött minden, de örülök, hogy hazajöhetek. Lett volna más alternatíva is, de kizárólag a szakmaiságot helyeztem előtérbe, továbbá egyértelmű volt, ha NB I, akkor Paks. Szimpatikus a jelenlegi filozófia is, jó mérkőzésekkel indult a szezon, persze a mai találkozót leszámítva. Célom, hogy mielőbb visszanyerjem a formám, és minél többször a pályán segítsem a csapatot. Erőnlétileg teljesen rendben érzem magam, mentálisan kicsit nehéz volt az elmúlt időszak, azonban most már boldog vagyok, hogy haza tudtam jönni” – fogalmazott a Paks honlapjának a csatár, aki a csütörtök reggeli edzésen már csatlakozik is kerethez.

Hahn ezen a héten már a második magyar légiós, aki elhagyta a DAC-ot, a szintén volt paksi Szendrei Ákos a Mol Fehérvárhoz került kölcsönbe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők: Bőle Lukács (Budapest Honvéd), Debreceni Zalán (Szombathelyi Haladás), Dezamits Dominik (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Varga Barnabás (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérnek: Kelemen Dávid (FK Csíkszereda – Románia), Lorentz Márton (BFC Siófok)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Ribár Milán, Volter Patrik
Kiszemeltek: Hahn János (DAC – Szlovákia)
Távozók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Bognár Dávid (kazincbarcikai kölcsön után Kozármisleny), Bognár István (MTK Budapest, legutóbb kölcsönben Arisz Limassol – Ciprus), Medgyes Sinan (MTK Budapest), Pethő Bence (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe távozók: Borsos Vilmos (diósgyőri kölcsön után Dorog), Debreceni Ákos (szegedi kölcsön után BFC Siófok), Dezamits Dominik (Mosonmagyaróvár), Kesztyűs Barna (PMFC), Kocsis Bence (PMFC), Kovács Nikolasz (FC Ajka), Nyári Patrik (III. Kerületi TVE-kölcsön után BFC Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –