MENÜ
2024. május 5.
Györgyi
VB-győzelem, csók és lemondás

VB-győzelem, csók és lemondás

telex.hu / Világi Máté

Lemond a spanyol fociszövetség elnöke, aki a női válogatott győzelme után megcsókolta az egyik játékost.

Pénteken lemond Luis Rubiales, a spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke – írja a Politico. A spanyol válogatott augusztus 20-án legyőzte az angolokat, így megnyerték a női futball-vb-t. A díjátadó közben Rubiales győzelmi mámorában a saját ágyékát is fogdosta, majd szájon csókolta Jennifer Hermosot, az egyik friss világbajnok játékost.

A Guardian cikke szerint az eset a spanyol médiában és a közösségi oldalakon is felháborodást váltott ki, miközben az elnök, de maga a játékos is arra hivatkoztak, hogy

nagyon jó a kapcsolatuk, és a csók csak a túláradó öröm ártatlan megnyilvánulása volt, amivel nem érdemes foglalkozni.

Rubiales nem sokkal később bocsánatot kért, de spanyol kormánytagok már akkor is azt mondták, hogy ez nem elég, le kell mondania. Pedro Sánchez miniszterelnök is elfogadhatatlannak nevezte az esetet. A FIFA is vizsgálatot indított, hogy az elnök megsértette-e a fegyelmi szabályzatokat.A szájon csókolt játékos, Jennifer Hermoso előbb egy Instagram bejelentkezésben azt mondta, nem élvezte a helyzetet, de később kiadott közleményében már úgy írta le az esetet, hogy az szerinte egy spontán gesztus volt. Az ügyben most őt képviselő szakszervezet azt mondta, az incidens nem maradhat büntetlenül.