MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Varane: „Jobb mellette mint ellene

Varane: „Jobb mellette mint ellene"

m4sport.hu

Nagy döntést hozott nyáron, hiszen tíz szép és eredményes év után elhagyta a Real Madridot a Manchester United kedvéért.

A világbajnok francia védő egy norvég tévének adott interjúban beszélt arról, hogy szükségét érezte a váltásnak, de a klubváltás mellett beszélt honfitársáról, Paul Pogbáról és Cristiano Ronaldóról is, akivel újra összehozta a sors, hiszen Madridban is több évig voltak csapattársak.

A 28 éves Raphael Varane gyakorlatilag mindent megnyert a Real Madriddal, idén nyáron mégis úgy döntött, hogy elhagyja a klubot és új fejezetet kezd karrierjében a Manchester Unitednél. A norvég TV2-nek adott interjúban megemlítette, hogy a Vörös Ördögök már akkor is felvették vele a kapcsolatot, amikor még a Lens játékosa volt.

“A családom és én találkoztunk Sir Alex Fergusonnal. Számomra fantasztikus élmény volt. Végül semmi nem lett az egészből, ráadásul képbe került a Real Madrid. A többi már történelem. Nagyon jól éreztem magam Madridban, talán a sors rendelte el így, hogy oda kerüljek. Örömömre szolgál, hogy tíz évet tölthettem el ott, de most egy új kalandba vágtam. Boldog vagyok, hogy így történt” – kezdte Varane, aki norvég mesteréről is beszélt.

Döntését az is befolyásolta, hogy Ole Gunnar Solskjaer elmesélte neki, hogy mik a Vörös Ördögök tervei és céljai.

“Arról is mesélt, hogy milyen tapasztalatai voltak a klubnál játékosként, ahogyan arra is felkészített, hogy rám mi várhat a Manchester Unitedben. Mindig igyekszik beszélgetni a játékosokkal, mert meg akarja tudni, hogy érezzük magunkat a mérkőzések után, ahogyan azt is elmondja, hogy még miben fejlődhetünk” – mondta edzőjéről a világbajnok francia.

A Unitednek egy másik világbajnoka is van, honfitársa, Paul Pogba személyében, akinek a jövőjével kapcsolatban gyakorta lehet hallani, hogy távozik. A szerződése jövő nyáron jár le, de Varane reméli, hogy végül “marad”. Bár a középpályás mesélt neki az angol klubról, alapvetően nem a szavai befolyásolták abban, hogy klubot és országot váltson.

“Nem kellett már engem meggyőznie, de sokat beszéltünk a klubról, hogy megtudjam, milyenek a mindennapok. Természetesen fontos volt a véleménye a klubról, a csapatról és az elvárásokról” – mondta Varane.

Végezetül Cristiano Ronaldóról is beszélt, akinek a Real Madridban is csapattársa volt, és nagyon örül annak, hogy az élet újra egy csapatba sodorta őket.

“Nagyon boldog vagyok, hogy végül idejött. A kora ellenére jobb, mint valaha, köszönhetően a munkamoráljának és versenyszellemének. Azt gondolom, hogy még sok jó év áll előtte. Jobb az, ha mellette vagy, mint ellene” – állította a 36 éves portugálról, aki 12 év után tért vissza a Manchester Unitedhoz.