MENÜ
2025. november 4.
Károly

Vaníliakrémes torta, sütés nélkül

kertesrecept.hu

Ezt a vaníliás tortát pikk-pakk eltudod készíteni bármilyen ünnepségre.

Ami a legjobb benne, hogy nem csak olcós hozzávalókból készül, és finom, de még sütnöd se kell hozzá!

Az aljához:

2 e.k. porcukor
250 g bármilyen keksz
65 g vaj
250 ml tej

A krémhez:

2 cs. vanília ízű pudingpor
500 ml tej
3 e.k. porcukor
220 ml tejszín

Egyéb:

220 ml tejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

Első lépésként a szokásosan készítsd el a vaníliapudingot, s hagyd szépen kihűlni. Időközben verd fel habosra a tejszínt, és add hozzá a pudinghoz.
A kekszet daráld le, vagy törd össze, add hozzá a felolvasztott vajat, illetve a porcukrot, valamint a tejet, miközben kevered.
Egy tetszőleges tortaformába rakj sütőpapírt, majd ezt a kekszes masszát öntsd bele, és mehet rá a vaníliapuding.
Ezzel, ha megvagy, a tejszínt ismét verd kemény habbá, és add hozzá a vanilliás cukrot.
Végső lépésben öntsd rá, és a tetejét szórd meg kakaóval, csokival, vagy bármivel, amivel szeretnéd.
3-5 óra után tálalhatod is a vendégeknek.

Jó étvágyat kívánunk!