MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Úszó szauna a Genfi-tavon

Úszó szauna a Genfi-tavon

roadster.hu

Az úszó, helyi erdészetekből származó fából készült szauna alig 2,2 négyzetméter alapterületű.

A Lausanne-i Művészeti és Design Egyetemen végzett Trolle Rudebeck Haar egy úszó szaunát épített, majd helyezett el a Genfi-tó közepén, hogy az oda betérő pihenni vágyók az Alpokra nézve relaxálhassanak. A tavon hullámzó szauna úszva érhető el.

Az úszó, helyi erdészetekből származó fából készült szauna alig 2,2 négyzetméter alapterületű, tervezője pedig az ihletet a Finnországban eltöltött éveiből merítette, ugyanis lehetősége nyílt megtapasztalni az ottani szaunakultúrát, amit aztán a mikroépítészet témájával szeretett volna összhangba hozni.

A szauna legfeljebb három ember befogadására épült, ferde tetővel, áttetsző üvegablakokkal, paddal és külső terasszal.

Az építmény a Svájcban honos fenyőfajta felhasználásával készült, melyet olyan anyaggal kezeltek le, amely semleges hatást kelt, így a szauna megjelenése természetes tudott maradni. Annak ellenére, hogy milyen apró épüleről van szó, rendkívül tartós, jól ellen tud állni az időjárási körülményeknek.

Ugyanakkor nemcsak az volt a szempont a szauna tervezésekor, hogy a vízen való lebegéshez megfelelő felhajtóerővel rendelkezzen, hanem az is, hogy könnyen össze- és szétszerelhető legyen, így előregyártott elemekből készült el.