MENÜ
2024. május 14.
Bonifác
Túraautóból raliba szállt át, nem is akármilyen kategóriába

Túraautóból raliba szállt át, nem is akármilyen kategóriába

hu.motorsport.com / Egri Dávid

Michelisz Norbi gyerekkori álma válik valóra ezzel a kategóriaváltással.

Magyarország túraautós sztárja lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja magát a ralizásban is, derült ki nemrég. Ráadásul nem is akármilyen szériában, hiszen az Európa-bajnokság, vagyis az ERC magyarországi fordulóján áll majd rajthoz október elején.

Miközben Norbi jelenleg vezeti a TCR World Tour rangsorát, a sorozat hosszabb őszi pihenője most lehetővé tette számára, hogy belekóstoljon egyik gyerekkori vágyába. Mindezt pedig egy Hyundai i20 N Rally2-es masina volánjánál teheti majd meg az október 6-8. között rendezett ERC-futamon, melyet a Zempléni-hegységben és környékén tartanak meg.

Könnyű dolga persze nem lesz, hiszen korábban csak egy-egy bemutatón vezethetett raliautót, így a tényleges ralis debütálására most fog sor kerülni. Felkészülés gyanánt pedig egyetlen teszt állt a rendelkezésére, így valóban komoly kihívással néz szembe a hazaiak túraautós pilótája.

De hogy jött a ralizás, kérdezhetnénk. Nos, Norbi elmondta, hogy kisfiúként először valójában raliversenyző szeretett volna lenni: „Én a ralis közegben szerettem bele az autóversenyzésbe, és ha gyerekként kérdeznek arról, hogy milyen versenyző akarok lenni, akkor biztosan ralit mondtam volna” – olvasható a saját weboldalán megjelent cikkben.

„Hogy a pályaversenyzés felé sodort az élet, az főleg a szimulátoros időszakomnak volt köszönhető, ahonnan ebbe az irányba vezetett az utam. De a rali iránti érdeklődésem mindig is megmaradt, gyerekkori álmom válik most valóra.”

Norbi a ralizás terén tehát még tapasztalatlannak számít, de szerencsére egy rendkívül sokat látott navigátort kap maga mellé Tagai Róbert személyében, aki már közel 30 éve versenyez a különböző szakágakban.

Ami pedig az eredményeket illeti, Norbinak érthető módon nincsenek konkrét elvárásai, elsődleges célja az lesz, hogy végig tudjon menni a ralin, melynek egyébként Nyíregyháza lesz a központja, ahol városi gyorsasági szakaszt is fognak rendezni.

A magyar pilóta végül még kihangsúlyozta, hogy ez most csak egy egyszeri kikacsintás lesz számára, hiszen a fókuszban továbbra is a TCR World Tour és annak megnyerése áll, de persze ez még nem zárja ki a jövőbeli ralis indulásokat.