Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Tüntetés a KATA-módosítás ellen

Tüntetés a KATA-módosítás ellen

24.hu

„Ez normális? Hogy szinte mindenkit kitiltanak a KATA-ból?"

Spontán tüntetést szerveztek kedd délelőtt tíz órára a Kossuth térre, miután hétfőn benyújtotta a kormány a kata szigorításáról szóló törvényjavaslatot. „Ez normális? Hogy szinte mindenkit kitiltanak a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!” – fogalmazott a tüntetés szervezője az esemény leírásában. Facebookon mintegy háromezer ember jelezte, hogy ott lesz a tüntetésen, illetve további 13 ezren érdeklődnek iránta.

Tizenegy óra előtt nem sokkal a tömeg elindult a Margit hídra. A tüntetők azóta már el is érték a hidat, és mindkét irányban megbénították a forgalmat.

A BKK Info Facebook-oldalán már jelezte, hogy lezárták a Margit hidat demonstráció miatt. A 4-es és a 6-os villamos a Margit híd, budai hídfő és az Oktogon között nem közlekedik, az M1-es és az M2-es metró igénybevételét ajánlják.

Továbbá jelezték, hogy a9-es autóbusz terelve az Árpád hídon közlekedik, nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar M közötti megállókat. A 26-os a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar és a Margit híd, budai hídfő között nem jár.

 A kormány 18 millió forintra emeli a kata éves bevételi értékhatárát, illetve a törvényjavaslat szerint a továbbiakban – a tervek szerint szeptembertől – csak azok választhatják majd ezt az adózási formát, akik „a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók”. Magyarán az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt a taxisok képeznek.