MENÜ
2020. július 3.
Kornél, Soma
Szabad, tilos vagy korlátozott: világtérkép koronavírus-járvány idején

Szabad, tilos vagy korlátozott: világtérkép koronavírus-járvány idején

hvg.hu

Elkészült a weboldal, amely megmutatja, hova utazhatunk most a világban.

A hovautazhatok.hu egy folyamatosan frissülő weboldal, amely térképszerűen is jelzi, mely országokba szabad, tilos vagy korlátozott a beutazás a világjárvány miatt.

A koronavírus miatti karanténidőszak sokakat megviselhetett, hiszen van, ahol hosszú hetekig tartott mindez. És persze tart most is, mert a járvány a világ egyes részein még egyáltalán nem ért véget.

Ott azonban, ahol már enyhítettek a korlátozásokon, szabadabban lehet mozogni, noha ez természetesen nem azt jelenti, hogy a hozott óvintézkedéseket nem kell betartani. Azt, hogy mely országok fogadnak már látogatókat, a magyar, és a rendszerint frissülő hovautazhatok.hu is jelzi.

A weboldalon térképszerűen vizsgálhatjuk, melyek azok az európai országok, ahova korlátozások nélkül, szabadon, bizonyos megkötések mellett, vagy egyáltalán nem lehetséges a beutazás. Ez utóbbiakat pirossal jelzik a térképen. A sötétebb zöld a közelgő korlátozások enyhítését jelzi, míg a világosabb azt, ahova már lehet menni. A citromsárgás területek a korlátozás alá eső országok.

Ahogy azonban az oldal is felhívja a figyelmet, a látogatás során, a Magyarországra való hazatérés után több esetben kéthetes karanténba kell vonulni. Ez alól csupán Szerbia és Szlovénia a kivétel, továbbá Csehország és Szlovákia, de csak maximum 48 órás ott-tartózkodás esetén.

A portál ezen kívül arra is felhívja a figyelmet, hogy bár az adatokat naponta, folyamatosan frissítik, mindenkinek körültekintőnek kell lennie, hiszen a helyzet bármikor változhat.