MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Tehénölés helyett tehénölelgetés

Tehénölés helyett tehénölelgetés

zoozoo.hu

Ez a legtrendibb stresszoldó wellness az USA-ban.

Az új wellness szolgáltatás levezeti a stresszt és az USA-ban 300 dollárba kerül belőle 90 perc, ami a marhának is de talán főképp a tulajdonosának megéri.

Az elmúlt években jógát láttunk már macskával, kecskével és kígyóval, de bocikkal azért minimum haladó szint lenne, így velük marad az ölelés. Az aktuális trend a hollandiai Reuver városából indult, itt “koe knuffelennek” hívják a szolgáltatást, ami annyit jelent: tehén-ölelgetés, de mára már az USA-t is meghódította.

A tehenek lelki egészsége is fontos, ezért egy nap maximum 2 alkalommal fogadnak látogatót, egyszerre maximum 4 főt. És hogy miért jó ez nekünk? Régóta közismert tény, hogy az emberek mentális állapotát pozitív irányba befolyásolja az állatokkal való érintkezés, a meleg vérű, szőrös kedvencek vagy háziállatok simogatásának hatására ráadásul endorfinokat is termelünk, melyek fájdalmat csillapítanak és kellemes érzést idéznek elő, ugyanúgy mint például fűszeres ételek fogyasztása, vagy egy orgazmus átélése. Aki ezek után is sokallja a 100 ezer forintot 90 perc tehénsimogatásért, az semmiképp se utazzon csak emiatt az USA-ba vagy Hollandiába, mivel Magyarországon egy kis szervezéssel ez minden bizonnyal számos helyen töredékáron elérhető.