Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Tamási-Hús Kft.: Családbarát munkakörnyezet, zöldebb termelés

Tamási-Hús Kft.: Családbarát munkakörnyezet, zöldebb termelés

Tamási-Hús Kft.

A Tamási-Hús Kft 2007-ben kezdte meg működését Tamásiban és füstölt szalonna, főtt szalonna és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott.

2020-ban 14 milliárd forintnyi beruházását hajtott végre, amelyhez 3,5 milliárd forint támogatást adott a magyar kormány, a beruházással 255 új munkahelyet teremtett a cég, így létszáma jelenleg 400 fölött van, amely bővíthető. A fejlesztéssel az itt előállított, szeletelt bacontermékek gyártási kapacitása 120 százalékkal nőtt és megduplázódott a sült bacontermékek gyártása is. A Tamási-Hús ennek köszönhetően Magyarország piacvezető bacon gyártójává válhatott.

Cégünk az indulása óta többféle márkanév alatt forgalmaz termékeket, de a Superbrands díjas Gierlinger Premium Bacon piacvezetőnek számít, mondta Sándorné Rozinger Mária ügyvezető igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a cég elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt is, ezért döntött már évekkel ezelőtt a mintegy húsz gyermek befogadására alkalmas bölcsőde kialakítása mellett. A gyermekfelügyelet munkahelyi megoldása megsokszorozza a családos munkavállalók, főleg a nők elhelyezkedési esélyeit és kedvét.

Az, hogy a gyermekellátás és a munkaidő összhangba kerültek, a munkába járás leegyszerűsödött és hogy a gyermekek a szülőtől mindössze néhány percnyi távoltöltik idejüket, nem csak a dolgozók számára érték, hanem jobb munkahelyi légkört is teremt, amely a cég, valamint a munkavállalók számára is egyformán előny. A bölcsőde, az új öltözők és az étkezde létrehozásával azonban nem állt meg a szociális körülmények javítása: szerveztek nyári tábort 3-8 éves gyermekek számára és iskolafelkészítő tábort is, sőt a rövidebb iskolai szünetek alatt is megoldják a gyermekek felügyeletét a külön erre a célra kialakított modern, gyermekbarát terekben. A cég a húsüzem falain túl is elkötelezett a társadalmi fejlődés iránt. A várossal szorosan együttműködve aktív szerepet vállal a régió életében, hogy Tamási a fiatal generációk számára perspektívát nyújtson, a cég pedig megbízható és támogató munkavállalóként legyen jelen.

Családbarát Vállalat díjat és a Magyar Telekom Csoport vándordíját nyerte a Tamási-Hús Kft. 2021-ben

A bölcsőde, majd a hozzá kapcsolt, nagyobb gyerekeknek kialakított gyermekmegőrző mellett a 2020/2021-es tanévben a nevelési szünetekben különböző táborokokat is szerveztek 3-8 éves gyermekek számára. A gyermekek felügyeletének megoldása létfontosságú a dolgozni vágyó szülőknek, de fontosnak tartottuk, hogy teljesítsük a gyermekek életkorához alkalmazkodó minőségi étkezéseket, illetve a korai fejlesztések szintén rendkívüli anyagi és mentális terhet jelenthetnek a dolgozó szülőknek, amit azzal csökkentettek, hogy az intézményben, szervezett formában elérhetővé tették a legfontosabb fejlesztő foglalkozásokat és szakembereket.
A Családbarát díj azért kiemelten fontos a Tamási-Hús Kft. számára, mert az elismerés azt jelenti, hogy a prémium minőség és harmónia, amely a termékeket jellemzi, munkadói attitűdjükben is megjelenik: minőségi munkakörülmények, rugalmasság a munkavállalói igények figyelembevétele és családcentrikusság.

Környezettudatosság, karbonsemlegesség

A Tamási-Hús Kft. az elmúlt években széles körben igyekezett olyan beruházásokat és fejlesztéseket végrehajtani, amelyek a zöldebb termelés irányába mozdítják el a vállalat működését. A vállalat az idei év során megvalósítja, hogy a gyártás során keletkezett, nem kiküszöbölhető környezeti karbonterhelését semlegesíti, azaz a káros gáz kibocsátásával azonos mértékben klímabarát projekteket támogat. A támogatott projektek a legmagasabb klímavédelmi sztenderdek szerint kerültek minősítésre így biztosítani tudják, hogy megvalósításuk során ugyanolyan mértékben csökkentik az üvegház hatású gázok kibocsátását, mint a vállalat gyártáshoz köthető karbonlábnyoma.

Látogasson el a Tamási- Hús Kft megújult, a www. premium-bacon.hu címen elérhető weboldalára, ha szeretne ennek az elkötelezett közösségnek
a tagja lenni, illetve tudjon meg többet cég környezettudatos törekvéseiről.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kíván a Tamási-Hús Kft. minden dolgozója!